Step Up Your Sunglasses Game

Step Up Your Sunglasses Game

Ochelarii de soare, ochelarii cu lentile nuanțate, au fost inițial un dispozitiv de siguranță pur practic, conceput pentru a proteja ochii de excesul de soare și de orbire. În secolul al XX-lea, însă, au devenit un accesoriu de modă important, a cărui utilizare și sens continuă să evolueze.

Au inceput sa castige popularitate in 1880, cand vacantele la mare au devenit populare în rândul publicului larg; până în 1900, ochelarii nuanțați (acum cunoscuți ca „ochelari de soare”) erau vânduti de vânzătorii de pe litoral și purtați de turiștii englezi în Egipt pentru a reduce efectul de orbire din deșert. Invenția automobilului și popularitatea automobilismului ca activitate de agrement la modă au adus, de asemenea, ochelarii de protecție în uz obișnuit, iar ochelarii de culoare nuanțate au fost disponibili până în anii 1910.

În anii 1920, ochelarii de soare erau purtați ocazional pentru sporturi active în aer liber, cum ar fi golful și tenisul, și pentru noua activitate la modă – statul pe plajă. Cu toate acestea, ei nu au intrat cu adevărat în sfera modei până la începutul anilor 1930, când vedetele de la Hollywood, precum Bette Davis și Marlene Dietrich, au fost fotografiate purtându-le între spectacole, participând la meciuri de tenis și curse de cai sau încercând să apară în incognito public . Ochelarii de soare au început să simbolizeze farmecul vieții de la Hollywood, dar la început a existat puțină variație de stil; majoritatea ochelarilor de soare din anii 1930, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, aveau lentile rotunde, plate din sticlă, cu rame înguste din celuloid. Singura decizie de modă a stat în alegerea culorii cadrelor; acestea erau de obicei translucide și în culori apropiate de broasca țestoasă, dar cadrele albe opace erau de asemenea considerate chic.

Astazi, ochelarii de soare sunt mai importanți ca niciodată ca o declarație de stil, dar și ca o modalitate de a ne proteja sănătatea ochilor. Deteriorarea oculară a soarelui nu se limitează la timpul verii sau chiar la zilele însorite. Poate apărea în orice perioadă a anului. De exemplu, schiorii pot fi victimele orbirii din cauza zapezii zăpadă, o afectiune temporară. Dar expunerea cumulativă la razele ultraviolete poate provoca leziuni permanente, inclusiv cataractă, pterygium, presbiopie prematură (incapacitatea de a vedea tipărituri mici), creșteri precanceroase pe pleoape și, după dovezile actuale, melanomul irisului și degenerescența maculară legată de vârstă. Oamenii care lucrează în aer liber sunt in mod deosebit vulnerabili, la fel și cei care trăiesc la altitudini mari.

Fie că ii purtați ca pe un accesoriu sau pur și simplu pentru că doriți să evitați razele soarelui (iubitoare, dar sufocante) nu renuntati la acest obicei! Iată câteva selecții care ar putea fi o sursă de inspirație pentru viitoarea . achiziție de ochelari de soare. Toți sunt de la Lensa, unde, apropo, aveți o reducere de 70%.

1+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW