O cură detox sănătoasă – în formă pentru vară

O cură detox sănătoasă – în formă pentru vară

Nu am fost niciodată adepta dietelor stricte, a curelor detox cu apă și lămâie asta pentru ca iubesc mâncarea! Dacă am supă de pui, paste quatro formaggi, sau niște legume mexicane cu orez, atunci toate dietele din lume pică.

Multe dintre voi m-au întrebat… și lumea în general mă întreabă cum mă mențin ce sport fac, ce manânc. O să fiu foarte directă și sinceră pentru că nu e prea mult de spus despre asta: am un metabolism foarte bun. Arderile rapide aşă că pot să mănânc de toate.

Asta cu anumite precizări

-mănânc în porții mici

-mămânc destul de des

-umblu destul de mult pe jos atunci când am ocazia

-trebe’ să menţionez asta: şi la Mureş şi la Cluj stau la etajul 4. Am tot timpul de urcat scări pentru că la Mureş nu este lift şi la cluj deşi este, nu merge – prea vintage! Nu mai menţionez că etajul 4 în blocurile vechi e un fel de 5 sau 6, pentru că sunt mai multe scări. Se pune!

 Dieta cu supa de varză

La un moment dat am avut cu Ada o tentativă de supă de varză, sănătoasă, cu multe legume…mare păcat că varza era roșie și supa a ieșit mov. Măcar era colorată. A stat în oală câteva zile, am mâncat de 2 ori din ea și ne-am lăsat de supe de varză :)) Am auzit că la foarte multe persoane dieta asta funcţionează ei bine eu nu prea pot mai mult de 2-3 zile să mănânc aceiaşi supă. Mai ales că nu-mi place nici varza – decât reţeta bunicii lu’ Carmen de varză a la Cluj, acră, cu smântână – se-nţelege că asta nu mai intră la categoria “dietă”…

 Ce dă într-adevăr roade? 

Singura cură pe care am ţinut-o şi îi spun aşa pentru că nu o consider dietă face referire strict la mâncatul sănătos. În fiecare sezon, ţinem cu Voicu 2 săptămâni în care mesele noatre sunt alcătuite doar din produse sănătoase, gătite cât mai simplu. Această dietă este inspirată după cura unei prietene de la FashionTv, Georgiana Potârniche, cu care am povestit la summer fashion week, vreo oră despre cum a slăbit ea foarte mult, foarte simplu. Voi face 2 liste cu lucrurile permise şi lucrurile interzise:

  • CE MÂNCĂM:                                                                         CE NU MÂNCĂM
  • legume                                                                                      pâine 
  • fructe                                                                                        – sare şi zahăr 
  • orez                                                                                            cafea
  • cartofi                                                                                       cola, alte sucuri acidulate
  • carne de pui                                                                            dulciuri
  • carne de peşte                                                                        lactate grase
  • carne de vită, slabă                                                              carne de porc
  • fructe de mare                                                                         FAST FOOD*
  • freshuri de fructe                                                                  paste făinoase 
  • ceaiuri
  • lactate slabe

*NICIODATĂ LA FAST FOOD – pentru că mesele astea, oricât ar fi ele de bune, pentru că vin cu promisiunea de a fi mereu la fel, aceeaşi reţetă, aceleaşi ingrediente care te fac să te întorci în aceste “restaurante” – pentru mine este maioneza si chickenul de la McDonald’s şi sos-ul Glenn cu Crispy de la KFC. Îmi permit să mănânc o masă de acest gen o dată la 2-3 luni – şi nu glumesc, de când sunt în Cluj, am mâncat: un senvici la Mc – McPuişor şi un Crispy senvici la KFC. Şi rezultatele se văd.

În aceste 2 săptămâni ieşeam şi la alergat la platou cu Voicu. Eu făceam 2, maxim 3 ture – că oboseam şi el mult mai multe. Mergeam o dată la două zile pentru a menţine ritmul. Mergeam cu el pentru că aveam o motivaţie când mă suna să mergem la alergat nu puteam să-i spun nu :))…îmi place mult să alerg singură cu căştile în urechi dar asta înseamnă că nu voi alerga atât de des, pentru că nu e nimeni să tragă de mine. Recunosc – nu am mare nevoie de diete şi mişcare dar puţină tonifiere nu strică nimănui. Toţi vrem abdomenul plat pentu la vară “când mergem la Costineşti”…sau care pe unde, eu m-am lăsat de România şi de cabane promit că-mi planific vacanţa anul ăsta, din Martie!

 –

După cum vedeţi nu sunt multe lucuri pe lista de interzise, dar cu lista pe care o avem la dispozitie, cu ceea ce putem mânca, putem face foarte multe mâncăruri foarte bune pentru aceste 2 săptămâni – şi mai mult dacă se poate! Ar fi cam aşa:

  •  Legume la cuptor: pui toate legumele tăiate cubuleţe, într-un vas de teflon puţin condimentate (sare, piper, ierburi aromate). Stau la cuptor 40 de minute. Simţi de la calculator când sunt făcute, miroase prea bine să mai stai pe Facebook.
  • Salată de fructe – tai cubuleţe toate fructele care îţi plac şi le ai prin casă. De evitat: bananele
  • Orez cu legume mexicane: într-o tigaie de teflon punem puţin ulei de măsline peste care punem legumele congelate din mix mexican şi apoi orezul, lăsăm aşa 2-3 minute apoi adăugăm apă şi fierbem până e gata orezul. La sfârşit condimentăm. Se poate mânca şi cu iaurt
  • Cartofi aurii la cuptor cu ierburi aromate: punem într-o tavă de teflon puţin ulei şi cartofii tăiaţi în bucăţi mari, condimentaţi cu puţină sare, piper, boia şi pudră de chilli, acoperim cu folie de aluminiu şi îi lăsăm 30 de minute la cuptor, apoi scoatem folia şi îi mai lăsăm să se rumenească. La servire adăugăm rozmarin şi iuart slab. Cel mai important – nu combinăm cartofii de nici un fel cu carne la aceiaşi masă
  • Salată verde de pui la grătar, roşii, iaurt şi căpşuni: un altfel de salată, dacă îţi plac mâncărurile mai exotice, e perfectă pentru prânz – tăiem toate ingredientele cubuleţe. Doar pieptul de pui va fi condimentat înainte de a fi pus pe grătar. Restul le amestecăm cu o lingură mare şi sunt gata de servit – dressing simplu de iaurt.
  • Supele de legume:  care habar nu am cum se fac, dar o să mă încumet în curând să fac una din cât mai multe legume, pentru că la un moment dat ma gandeam cum ar fi o cură de detoxifiere cu aceleaşi ingrediente interzise dar cu supe cu foarte multe legume. Oricum probabil mâncărurile mele preferate de când mă ştiu, pe care le face mama acasă şi fără de care nu plec la Cluj, sunt supele şi ciorbele de legume
  • Platoul de legume semi-preparate: fierbem brocoli şi baby carrot, restul legumelor le lăsăm crude şi le asezăm pe un platou simplu. Spălăm 2 gogoşari, le golim interiorul şi îi umplem cu 2 din dressingurile preferate, numa’-bun de prânz, când ai puţin timp să le pregăteşti – mie-mi place să-mi aranjez frumos mâncarea pe farfurii mari.
  • Mini felii de roşii cu mozarella şi rucolla – asta pentru cei care agreează gustul de rucola, personal, o să prefer salata simplă, ice berg. Se taie roşiile în jumătăţi de felii după care asamblăm senviciurile: o felie de rosie, o felie de mozarella, un strat de salată, şi tot aşa. Busuiocul merge de minune cu combinaţia roşii/mozarella.  Opţional: sos de soya sau oţeţ balsamic.
  • Legume înăbuşite în unt – probabil cea mai păcătoasă reţetă, din cauza untului dar atâta timp cât alegem un unt light, e okei – în tigaia de teflon topim 2-3 linguriţe de unt peste care adăugăm morcovi, brocoli, porumb, mazăre, etc. Adăugăm apoi puţină apă şi le fierbem înăbuşit sub un capac.

Cam astea ar fi principalele reţele pe care le putem consuma fără restricţie, bineînţeles, sunt o  mulţime de combinaţii posibile, trebuie doar să vrei să înveţi câteva reţete noi. Anul trecut, la Mureş fiind, mâncam o zi la mine o fi la Voicu, şi aveam avantajul că atunci când ajungeam mâncarea era gata preparată. Acum eu cel puţin nu mai sunt acasă şi văd un avantaj în asta pentru că pot găti ce vreau, când vreau. Acasă de multe ori începeam eu: de luni mănânc numa’ legume, fructe, pui…etc.

LATER THAT LUNI, ÎN FRIGIDER:

  • papricaş de pui cu smântână
  • tartă cu iaurt şi vişine
  • sarmale cu frunză acră
  • ciorbă de fasole boabe cu smântână şi ciolan

Dară că problăm! Şi cred că nu sunt sigura care păţeşte aşa…

Când ies în oraş şi sunt în aceste 2 săptămâni de detoxifiere, prefer un fresh de portocale, sau un ceai rece, că eu una nu pot sta cu apa plată în faţă: “şi…mai spune-mi, cum ţi s-a părut vineri la Midi…”. Sincer. O altă variantă ar fi şi sucurile bio de cătină sau freshurile de morcovi, ţelină şi ce mai oferă ei sau un Virgin Bloody Marry!

Ca sporturi, înotul şi alergatul sunt singurele care au dat rezultate pentru mine, poate şi pentru faptul că am făcut înot timp de 6 ani când am fost mică şi asta mi-a plusat arderile. Mai departe, sunt de părere că oricâte abdomene ai face, nu o să fucţioneze atâta timp cât peste muşchii pe care îi lucrezi există un strat de grăsime care practic îi acoperă. Probabil asta este cea mai mare problemă atât a fetelor cât şi a băieţilor, aşa numitul belly fat, care este foarte foarte greu de dat jos. M-am şi săturat de câte articole am citit despre abdomene şi câte exerciţii mi se recomandau. Dacă vrei abdomen, trebuie să fi slabă şi cam asta este toată povestea, atunci când scapi de grăsimea care îl acoperă o să de vadă, aşa că cel mai bun mod e să mănânci sănătos şi să faci excerciţii regulate.

Şi să ţi asta pe desktop pentru inspiraţie!

Happy Healty Eating!
Am să reîncep dieta de primăvară la începutul lui Martie şi vă ţin la curent, pe blog, cu rezultatele, care promit că nu întârzie să apară. În primul rând numai faptul că nu mai mănânci pâine, dă jos 1-2 kilograme, restul vine de la sine!

Orezul meu cu legume de azi:

JUST NOW 😀

Primul meu articol pe Mures News,despre experienţa de la Paris, unde am fost în vizită la IMG şi Ford Model, click aici

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

  • B.Betty, 12 februarie 2012 at 18:26

    Articolul tau a picat la tanc. Chiar nu aveam idee ce retete sa incerc ca sa mananc sanatos. Multumim de idei :*

    0
  • christineburlacu, 12 februarie 2012 at 19:32

    foarte bună postare

    0
  • Avon Timisoara, 12 februarie 2012 at 20:31

    Ce unt ai folosit 😀

    0
    • alinaceusan, 12 februarie 2012 at 22:06

      sincer nu stiu, sunt in pat acum pe laptop, ma uit maine in frigider si iti spun!! :*

      0
  • Ramona, 12 februarie 2012 at 20:37

    gataaaaa,de maine curaaaaaa !!!! regim de viata sanatos ! :)) alina ce mai vroiam sa te intreb,crezi ca alimentatia sanatoasa influenteaza si starea de spirit,aspectul pielii sau al parului?am auzit de multe ori “esti ceea ce mananci” :d foarte buna postarea oricum,o asteptam de mult 😡

    0
    • alinaceusan, 12 februarie 2012 at 22:04

      da, influenteaza mai ales tenul. si faptul ca mananci sanatos, se vede si pe tine pentru ca te simti mai bine gen – sunt la detox, fac lucuri pt mine!

      0
  • Cecilia, 12 februarie 2012 at 20:40

    alina ai idee cum putem lupta impotriva vergeturilor? :d eu sunt disperata:am vergeturi si pe gambe,coapse si mai nou mi-au aparut si pe mijloc 😐 gen ma simt f complexata urasc sa port fuste,,pant scurti sau costum de baie.merci mult

    0
    • alinaceusan, 14 februarie 2012 at 20:47

      Bună, Cecilia, din câte ştiu eu cremele şi alte geluri minune nu funcţionează, deci mai rămâne varianta masajului sau cea cu laser – am impresia că laseru’ ăsta ştie să facă de toate…chiar nu sunt în temă, îmi pare rău dar am să mă interesez!

      0
      • Cecilia, 16 ianuarie 2014 at 18:40

        Te-ai interesat ?

        0
        • alinaceusan, 20 ianuarie 2014 at 13:43

          Se pare ca vergeturile nu pot fi eliminate ci doar estompate. Ai aici mai multe informatii, cel mai bine ar fi sa apelezi la un medic dermatolog sau la o cosmeticiana buna, care lucreaza pe astfel de probleme, imi pare rau dau nu iti pot da mai multe detalii pentru ca nu sunt in masura sa fac asta…

          Click aici!

          0
  • Anamaria, 12 februarie 2012 at 20:40

    Mega like!!

    0
  • Mara, 12 februarie 2012 at 20:52

    I really like you’re blog! Referitor la acest post, orezul alb este un aliment interzis pentru oricine care vrea sa slabeasca. E un aliment procesat, foarte bogat in carbohidrati. Nici legumele mexicane nu sunt o alegere prea fericita, datorita continutului mare de calorii (fasolea, mazarea, in special porumbul foarte bogat in amidon). In schimb, sfaturile tale sunt foarte bune pentru o persoane cu un BMI normal, ce vrea sa-si mentina greutatea. Oricum, te invidiez pentru metabolismul pe care il ai. Eu de 2 luni sunt 50% raw-vegan, dar e al naibii de greu! Si in plus, nu stiu in Romania cum mai e, dar aici in Germania e muuult mai ieftin sa cumperi semi-preparate decat orice produs proaspat! Asa ca fetelor, bucurati-va in plin de beneficile minunatei piete de fructe si legume romanesti! Deabia astept sa vin acasa

    0
    • Kooky, 15 februarie 2012 at 14:12

      Orezul este un detoxifiant foarte bun, deoarece ajuta la eliminarea excesului de apa si a toxinelor din mancare. Iar orezul alb nu e “interzis”, atâta tot că cel brun e mai recomandat (ca şi pâinea graham) în diete. Eu una am slăbit 3 kg mâncând orez fiert cu legume (fără carne) aşa că nu contează câte calorii are, atâta timp cât este disociat!

      0
  • Kooky, 12 februarie 2012 at 21:23

    Toate reţetele fac parte din regimul disociat, mai puţin salata de pui cu căpşuni :)) care sună demenţial! E singurul regim alimentar sănatos, care dă rezultate sigure (dacă te şi ţii de el do*ooh) 😀 Bravos pentru articol!

    0
  • denisa, 13 februarie 2012 at 23:22

    Chiar asta cautam, iti multumesc din suflet pentru toate sfaturile! Este minunat ceea ce faci, tine-o tot asa!

    0
  • Marius Mocian, 14 februarie 2012 at 13:39

    In Cluj poti incerca salatele si ReFresh to go din barurile Il Cafe. Pe Brancusi si pe Universitatii 🙂

    0
    • alinaceusan, 14 februarie 2012 at 15:17

      mulţumesc de recomandare, am să le încerc, când mă întorc

      0
      • Marius Mocian, 16 februarie 2012 at 9:52

        Sa nu uiti sa dai share dupa ce ajungi pe acolo 🙂

        0
  • Gabi, 14 februarie 2012 at 14:34

    Deci…cum ramane cu orezul ? :)) ingrasa sau nu ?

    0
    • alinaceusan, 14 februarie 2012 at 15:17

      Pentru mine orezul nu reprezintă un pericol, personal

      0
  • Adela, 14 februarie 2012 at 16:19

    mai mult decat perfect este acest articol , sa speram ca pana la vara toate “grasimile” sa se arda :)) .

    0
  • Carla, 15 februarie 2012 at 19:10

    Oh 🙁 eu nu am probleme cu abdomenul ,eu cu coapsele si gambele 😎 siii cred ca am sa incerc sa dau si eu vreo 2 kg jos:d desi nu prea tine :-” pentru ca stiu ca tin dieta imi vine sa mananc mai multe 😛 .. de aia nu prea ma pun pe treaba .. Acum daca mie foame mananc daca nu .. nu 🙂 incerc sa evit sa mananc dupa ora 7.

    0
  • Oana, 17 februarie 2012 at 10:58

    Ce-i drept chiar iti place mancarea frumos aranjata pe farfurie. Rosiile cu mozzarella imi fac pofta de vara si soare ;))

    0
  • Jurnalul de dieta, 31 iulie 2012 at 22:49

    Alina, te afli printre norocoase daca gatesti orez alb cu unt in tigaie si arati atat de bine. Pentru slabit trebuie uitate prajelile, dar sunt bune cele 2 liste pe care le-ai dat cu CE NU si CE DA.

    0
  • LEMNARU, 15 iulie 2016 at 21:27

    ti-am descoperit de curand blogul, si pot spune ca imi plac foarte mult articolele tale. in special cele de health si de beauty!!
    Astept cu interes si alte articole despre retete pe care sa le preparam rapid, si ce mini gustari putem lua daca vrem sa slabim!!

    0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW