Festival de Cannes

Festival de Cannes

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a găzduit renumitul festival de film de la Cannes. Știm că nunta regală a fost punctul culminant al ultimelor zile, audiențele record de pe TV și cifrele din online au confirmat în mod detașat asta, însă ne-am gândit că ar fi oportun să le oferim proaspeților căsătoriți tihna binemeritată din luna de miere (care se va desfășura în Namibia, by the way) și să povestim pe blog despre laureații festivalului de film, să trecem în revistă ținutele care ne-au impresionat și de ce nu, să găsim inspirație pentru serile de vară.

Istoria festivalului de la Cannes datează din 1932, atunci când câțiva oficiali francezi, susținuti de britanici și americani, au încercat să pună bazele unui festival de film internațional, ca răspuns la un eveniment similar deja existent, Venice Film Festival, care la momentul respectiv șoca prin afinitatea către ideile fasciste, aflate în conflict ideologic cu lumea democrată. De la concept și până la derulare s-au strecurat mai mulți ani și proiectul a fost sistat odată cu izbucnirea celui de-al doilea Război Mondial. În  septembrie 1946 însă, Festivalul de la Cannes a avut prima ediție și după mai multe iterații și perioade de pauză, s-a stabilit în mod definitiv ca un festival de primăvară, pentru a elimina competiția directă cu cel din Veneția.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes şi-a desemnat, sâmbătă seară, câştigătorii, iar trofeul Palme d’Or i-a revenit lungmetrajului “Une affaire de famille”, de Hirokazu Kore-eda, un regizor nipon, care spune povestea unei familii care trăiește din furtișaguri și decide să adopte o fetiță fără cămin, în ciuda greutăților financiare pe care le întâmpină.

 

Premiul a fost înmânat de Cate Blanchett, președintele juriului de la această ediție a festivalului, care s-a prezentat într-o ținută all black Armani Prive.

Printre aparițiile impresionate de la Cannes, s-au numărat și Bella Hadid, Penelope Cruz, Deepika Padukone, Chris­tophe Honoré, Iris Mitte­naere și Irina Shayk

Prettiest couple ever!!

Ediția de anul acesta a fost marcată de protestul femeilor din cinematografie. Mai exact, 82 de actriţe, producătoare şi regizoare au defilat în tăcere, ţinându-se la braţ pe covorul roşu, pentru a trage un semnal de alarmă în privința discriminării din lumea filmului. Câteva zile mai târziu, organizatorii au făcut o promisiune scrisă de a încuraja diversitatea în următorii ani.

Power to the women!

Puteți verifica aici lista completă a laureaților.

Atât pentru această seară, sperăm că ați început săptămana cu spor, gânduri pozitive și vibe-uri bune! Have an awesome one!

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW