#StamAcasa. Cum ne protejam mainile si tenul

#StamAcasa. Cum ne protejam mainile si tenul

Trăim vremuri ciudate, complet neprevăzute, care ne scot din zona de confort și ne forțează să ne regândim întregul sistem de valori. Sănătatea și siguranța personală și a celor apropiați sunt deasupra oricărei priorități, iar grija crescută pe care o avem, în aceste zile, se manifestă, în special, prin spălat/dezinfectat orice vine din exterior. 

Dacă te oprești, o secundă, să te uiți la mâinile tale, sunt șanse foarte mari să le vezi altfel, diferite de până acum câteva săptămâni. Probabil mai uscate, ușor iritate. Mai obosite. Dezinfectarea sistematică e o muncă în sine.  Poate că atunci când auzi sirenele și mesajele poliției la portavoce, începi să-ți rozi unghiile, fără să-ți dai seama. Să-ți frămânți mâinile, sau să-ți muști buzele. Reacția fiecăruia la stres e una cât se poate de intimă și naturală. Suntem cuprinși de stres și de îngrijorare și e perfect normal. Îngrijorător ar fi să nu simțim toate lucrurile astea acum.

Ce e foarte important e să nu uiți că, la un moment dat, lucrurile vor reveni la normal și tu vei fi bine. Și primii pași pentru a fi (mai) bine îi poți face de acum. Începe cu mâinile, unghiile și tenul. Keep calm and carry on.

Grija mâinilor

După cum spuneam, sunt șanse mari ca mâinile tale să aibă de suferit în perioada asta. Dezinfectarea și spălarea frecventă a mâinilor este o metodă de prevenție esențială, așa că ai grijă să te speli/dezinfectezi temeinic.

Pentru a diminua senzația de uscăciune, orientează-te după o cremă de mâini fără alcool/parfum. Dezinfectantul conține suficient alcool cât să îți usuce puternic mâinile, așadar nu ai nevoie de niciun gram în plus pe suprafața afectată.

Apoi, caută ingredientele benefice. O piele sănătoasă pornește de la o barieră naturală puternică, așadar vei avea nevoie de ingrediente reparatoare și calmante, cum sunt ceramidele, ureea, aloe vera, mușețelul, centella asiatica. Ulterior, concentrează-te pe ingrediente puternic hidratante și emoliente, precum acidul hialuronic, glicerina, panthenolul, acizii grași.

Hidratează-ți mâinile după fiecare spălare/dezinfectare și introdu noi obiceiuri în rutină, precum spălarea vaselor sau dezinfectatul produselor recent cumpărate cu mănuși, pentru a a-ți expune mai puțin mâinile la agenții de curățare duri sau la alcoolul din dezinfectant.

Folosește un întăritor de unghii, preferabil sub formă de lac, pentru a crea o barieră de protecție împotriva factorilor disruptivi. Și unghiile au mult de suferit în perioada asta. Hidratează-ți cuticulele, ori de câte ori îți amintești, cu un ulei ușor, cum ar fi cel de jojoba sau de sâmburi de struguri, și masează-le cu grijă. 

Nu în ultimul rând, seara, înainte de culcare, aplică un strat generos de cremă hidratantă, masează-ți mâinile ușor până se simte doar o peliculă fină de cremă, apoi, ca ultim pas, aplică 2-3 stropi de ulei ocluziv, precum squalane, argan, cocos, puțin unt de shea sau vaselină cosmetică. Elementul ocluziv va ajuta în reținerea hidratării.

Creme de mâini recomandate:

Vaseline – Hand Care

La Roche Posay – Lipikar Xerand

Neutrogena – Fast Absorbing Hand Care

Eucerin – PH5 Hand Cream

Grija tenului

Dacă obișnuiești să folosești machiaj zi de zi, perioada asta îți va aduce multe surprize plăcute, pentru că poți folosi timpul pe care îl acordai, înainte, machiajului, unei rutine de skincare prelungite.

Chiar dacă nu ieși deloc din casă, este foarte important să îți cureți tenul dimineața și înainte de culcare. Nu uita de faptul că și în casă există microparticule de praf, acarieni și, nu în ultimul rând, tenul tău secretă aceleași uleiuri naturale – iar toate acestea trebuie îndepărtate cu ajutorul unei curățări blânde.

Unless you are the Khaleesi, and your skin is impervious to all damage -even that caused by fire- you need to act now, before the winter arrives and your skin gets so damaged that you look like one of her dragons. #diy #beauty #skincare

În plus, dacă ai lumină naturală directă în casă, este recomandat să folosești, în continuare, o cremă cu protecție solară minim 30. Un motiv în plus pentru care nu vrei să sari pentru rutina de seară.

Masca aia pe care ai cumpărat-o în februarie dar n-ai avut când să o folosești? Ai timp acum. Serul căruia nu i-ai găsit, de atâta timp, un loc în rutină? Îi poți găsi acum. Sortarea produselor pe care ți-ai notat-o în rezoluțiile pentru 2020? Este cel mai bun moment să o faci.

Aplică un Marie Kondo în produsele tale de îngrijire: față, corp, unghii. Începe prin a elimina tot ce a depășit perioada de valabilitate. Continuă cu produsele pe care le-ai folosit foarte puțin, pentru că nu ți-a plăcut ceva la ele (textură, miros, etc.).

Apoi, rămâi la ce ai folosit puțin pentru că nu ai avut timp/loc de ele. Găsește un produs pe care ai vrea să îl testezi în continuare, apoi include-l în rutină.

Este cea mai bună perioadă să descoperi noi ingrediente, ce iubește tenul tău și ce nu, pentru că timpul are răbdare. Bucură-te de el.

16+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW