De la VINIL LA DEVIALET – sau cum să te întorci înapoi în timp.

De la VINIL LA DEVIALET – sau cum să te întorci înapoi în timp.

#ACHOLIDAYSERIES

Acum câteva zile eram pe acasă – Carmen ațipise pe canapea după ce a băut un medicament pentru răceală, Carla desena pe jos pe un pulover de la Ioana Ciolacu sub bradul împodobit (deja) pentru sărbători.

Apăs Command+T. Deschid un nou tab și scriu rapid: Youtube, Albă ca Zăpada, pe vinil. E o poveste veche, vecheee, de demult – și e cea mai frumoasă dintre câte ascult… exact așa începe una dintre poveștile mele preferate. Genul ăsta de audio mă duce înpoi în timp dacă închid ochii, într-o clipă parcă ceva mă trage-napoi în timp, ca printr-un tunel, o gaură neagră în care te teleportezi atât de repede încât profiul corp lasă o dâră colorată în urma sa, ca pensulația rapidă unui tablou abstract. Mă trezesc apoi revenind în același corp, al meu, însă la alte dimensiuni. Stau pe spate în pat cu mâinile fremătând deasupra plapumei, gândindu-mă oare care poveste începe. Nu o ascultam pe vinil, că nu aveam pick up decât la bunici. Acasă aveam însă un casetofon, casetă cu bandă are două părți și tot timpul aveam două povești de ascultat până trebuia să o întorci. Cu creionul.

Încă mă încearcă și acum sentimentul ăla de comoditate pe care-l aveam în pat, acasă, atunci când ascultam povestea asta. E poate un detaliu minor, însă atunci când o ascult din nou – căci asta am făcut, însă de data asta am conectat laptopul la boxa mea Devialet – Phantom Gold-ul pe care l-am luat de la AV Store. Sunetul replica desigur o copie de pe vinil a poveștii ceea ce nu e prea complimentează de fapt tehnologia care stă încastrată sub carapacea elegantă a Devialetului. Revin în acel moment în timp. Sunt curioasă dacă și voi aveți astfel de experiențe multi-senzoriale, dacă există un miros, un gust, sau o bucată de bandă care vă duce înapoi în timp preț de câteva minute. Și dacă tot vorbeam despre pick-up și alte cele, AVstore are si asftel de aparate – pick-up – însă varianta , vezi aici în oferta lor de sărbători – despre ce vorbesc.
  

Boxa asta este unică. Nu e doar o altă boxă wireless. Emite sunete folosind tehnologii revoluționare, inventate de inginerii francezi. Un sunet coerent si cu impact fizic real, pentru că se folosește de aerul din încăpere pentru frecvențele joase. Bas-ul plin și cald îi impresionează până și pe cei mai exigenți dintre ascultători. În mod evident aici intervine și calitatea piesei pe care o redai. Noi ascultăm muzica de pe Tidal, mi-am făcut acolo mai multe playlist-uri cu piesele mele preferate, de la Depeche Mode, Sade și Prince la Drake, The Weeknd și 30 Seconds To Mars, toate sunt acolo. Fiecare piesă merită “testată” la boxa asta pentru că bas-ul din Devialet Phantom Gold nu se compară cu nimic. Dar preferata mea e cea de mai jos (press play să schimbăm macazul). Devialetul iti schimba radical experienta audio, asta e clar și mă așteptam să dăm ceva mai multe petreceri acasă după achiziționarea acestei minuni; pe lângă asta și un obiect foarte cool de design, după cum vedeți și în poze. Multă lume nici nu înțelege la început că e, de fapt, o boxă.

Farmecul nu s-a pierdut deloc. Copii mei o să asculte probabil la aceeași boxă poveștile care sunt greu de găsit acum pe vinil. Om găsi un pick-up modern cu bluetooth la care să conectăm Devialetul. Concluzia e că oricum ar fi lucururile, oricât de mult am fi crescut și avansat, rădăcinile ne sunt aceleași. Tot vinilul și puricatul acela ca un foșnet de bomboană pentru pomul de crăciun îl caut în seri ca asta. În altele, boxa merge la maxim – și aici fie mă credeți pe cuvânt fie mergeți în showroom-ul celor de la AVstore din București pentru experiența aia senzorială– Sade – Smooth Operator, Jimmy Hendrix – Hey Joe, Sting – Fields of Greensau Rod Stewart – Da Ya Think I’m Sexy fiind doar câteva dintre piesele pe care le-am ascultat la ultima petrecere ad-hoc, acasă. Da, poți face o petrecere cu o singură boxă wireless. Dar nu cu orice boxă, cu un Phantom Gold. Asta ca să nu mai spun ce se întâmplă când legi două, împreună.

 

 

Acum, la sfâșit de an, printer petreceri și povești e timpul să visăm. Și ăsta e unul dintre modurile în care poți deveni din nou copil, pentru douăzeci de minute. Metaforic, dacă îmbraci paltonul mamei tale ce înseamnă oare? Că ai crescut destul încât să-ți vină mintea la cap? Sau dacă stai în hol, gata să pleci la treabă, și auzi vinilul pe fundal, îmbrăcată fiind într-o astfel de piesă – înseamnă că ai păcălit timpul, nu? Ție bun paltonul, dar tot asculți povestea.

Asta nu schimbă prea mult datele problemei – spațiul ăla dintre acum și atunci are dâre-n culoarea paltonului, părul se stranformă din blond în șaten și am ajuns din nou de unde am plecat. Acasă.

#AcHolidaySeries TIP

 Pentru pasionații de tehnologie din viața ta, caută zilele astea ofertele la AVstore. Eu am fost la ei în vizită acum câteva săptămâni și am filmat un tur al locației lor din București ca să vedeți și voi cam ce au ei acolo la AVstore. Dă play episodului de mai jos pentru un tur vizual ghidat.

 

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

  • Mar, 30 decembrie 2018 at 5:32

    Tidal & bluetooth ( chiar si aptx, cum are si devialet) nu mai este loseless, e la fel ca apple music / spotify / deezer

    0
  • irina, 14 ianuarie 2019 at 18:03

    buna! ce brand este acel trench din latex purtat in campania luminata pt avon?

    0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW