Business Institute for Creative Industries: BICI by Mirela Bucovicean, despre încrederea în sine, motivație și proiecte noi.

Business Institute for Creative Industries: BICI by Mirela Bucovicean, despre încrederea în sine, motivație și proiecte noi.

Good morning, astăzi vă scriu despre BICI, o platformă de dezvoltare profesională adresată tinerilor antreprenori ai industriilor creative dar și despre cum te poți dezvolta în urma unui curs de acest gen, cum să te focusezi pe ceea ce contează pentru tine + how to start doing things for your dream TODAY so grab your coffee and let’s talk. Vorbim despre continuous learning, despre motivația mea în tot ceea ce fac, despre pașii pe care îi poți face către un business de succes. Press play for the mood.

Sunt o persoană curioasă din fire, tot timpul mi-am închipuit că mintea mea e ca un burete, dornică mereu și mereu să absorabă mai multe cunoștințe, mai mult know-how despre aproape orice. Modă, tehnologie, artă, economie, mediu, istorie, beauty, sustenabilitate, tradiție, geografie, etică – toate separat și mai ales, interconectate, pentru că așa înveți să faci legături. Mă interesează toate domeniile, la fel de mult ca pasiunea principală, moda.

Am descoperit mai intens procesul ăsta de continuous learning în momentul în care am participat la cursul de Trend Forecasting de la Istituto Marangoni, din Milano. Am avut atât de mult reseach de făcut in cele trei săptămâni de curs, încât simțeam că mintea îmi e mai ageră, citeam imaginile în câteva secunde, îmi organizam un moodboard volatil în minte pe care parcă îl puteam atinge, ca pe un ecran digital imens, unde puteai muta imaginile după bunul plac, astfel încât să obții un rezultat final plăcut vizual dar și coerent din punctul de vedere al conceptului, în timp record. În scris, îmi organizam ideile mai bine ca oricând. Poate tocmai datorită faptului că, în sfârșit studiam ceva ce ma interesa complet, rotund, 100%. La fel simt că o să fie si la BICI, unde m-am înscris deja.

Business Institute for Creative Industries sau prescurtat și foarte catchyBICI, by Mirela Bucovicean reprezintă primul modul care dezvaluie creativilor din întregul spectru al industriei modei (vestimentație, accesorii, designeri, stiliști, producători, furnizori, jurnaliști, retaileri online sau offline) pașii către un business de succes.

Cred că totul ține de antrenament, iar când vine vorba de business, cu toții am fost cândva la început, ne-am bătut de neprevăzut, ne-am dat cu capu’ de pereți și am încercat poate, puțin câte puțin să înțelegem ce înseamnă să înveți de fapt din experiența altora. Și mai apoi să si aplici că nu stăm la stadiul de teorie, desigur. Așadar, atunci când o persoană care mă inspiră mereu prin tot ceea ce face – Mirela Bucovicean fondatorul www.molecule-f.com, Molecule F Concept Store si Molecule PR vine cu ideea de Business of Fashion, răspunsul nu are cum să fie altul decât DA, UNDE? VIN. Conceptul se angajează în șlefuirea ideii antreprenorului, construirea unei baze puternice pentru lansare, asimilarea unui model financiar potrivit dar și construirea unei rețele de suport compusă din persoane cheie pentru lansarea unei afaceri cu un potențial crescut de reusită,

Hai să vă spun care sunt și temele care vor fi abordate de-a lungul celor 7 zile de vineri, căci cursul are loc în București, în fiecare vineri, de la 18:00 la 22:00 (they got us, working people!). Pentru cei care nu sunt din București, se poate participa si live, via Skype, astfel că poți pune întrebări, dezbate anumite subiecte, participând astfel activ, but remote la toată experiența asta. (Also good for me, always pe #drumuri)

Teme abordate:

  1. Introducere: Moda ca Reper Cultural si Social: Povesti de succes, povesti de insucces / Invațături la început de drum.
  2. De la Idee la Succes: Mai mult decat o idee, un pachet complet / Dezvoltarea brandului; Oferta ta și cui i se adresează / Analiza Pieței și a Competitorilor / Diferentiatorul.
  3. Producția & Canalele de Distribuție (On-line vs. Off-line).
  4. Planul de Afaceri:  Implementarea / Identificarea soluțiilor pentru problemele businessului tau; Modelul de venituri.
  5. Start-up!
  6. Marketing & PR: Strategii de comunicare / Cum să devii cunoscut / Cum se formeaza un trend.
  7. Network & Pitch.

DE CE AR TREBUI SĂ TE ÎNSCRI AZI LA ACEST CURS?

În primul rând pentru că “nu lăsa pe mâine ce poți face azi” funcționează în contextul dezvoltării (personale, a brandului tău) mai bine ca ordicând. Într-o era a comunicării și a vitezei fiecare secundă contează, iar dacă poți face azi ceva pentru care acel tu de mâine (sau din viitor) să îți mulțumească, ăsta e unul dintre acele lucruri. Cursul costă 1980 lei și este disponibil exclusiv pe Molecule-F.com, aici. Sinceră să fiu e un preț bun, chiar mic (400euro) pentru ceea ce ti se oferă – experiență adunată de la toti profeșioniștii din industie, know-how, lucruri care pot fi aplicate pentru succes garantat. Totodată, dincolo de partea teoretică, la acest curs se discută despre orice ai nevoie pentru brandul tău: campanii de lansare, nume, construcție de brand, cum să faci un business plan, canale de vânzare, analiza publicului țintă și în general, la ce să te aștepți de la industria asta. Discuții fără perdea, ce se află în spatele business-ului, dincolo de pretinsul glamour. Practic e un curs potrivit și dacă ești la început (lumea spune ca e mindblowing) si dacă ești deja ințiat într-ale domeniului – online, modă, beauty, jurnalism you name it (cei care au participat spun că îți schimbă perspectiva din care privești lucrurile, ca un suflu nou pentru afacerea ta.)

Un alt motiv este faptul că în fiecare săptămână Mirela are invițați din industrie care vorbesc despre propria lor experiență de business în domeniu. Un exemplu ar fi Venera Arapu care vine să vorbeasca despre start up, cum să-ți construiești o colectie, la ce sa fii atent. Andreea Bădală (Murmur) despre interațional, agenti de PR, cum faci să te poarte Gigi Hadid, spre exemplu. Manuela Ciugudean – specialist branding personal, Elena de la Banca Transilvania să ne învețe cifre și cum sa facem un BP și lista continuă.

În cazul în care ai nevoie de încă un motiv, sau un semn, îți voi povesti o experiență personală atât de simplă – mindblowing de-a dreptul, care m-a adus și pe mine aici unde sunt acum. Eram proaspăt mutată în Cluj, la facultate. Lucram part time să-mi intrețin pasiunea pentru modă, fotografie pe film și alte nimicuri esențiale pe atunci unei studente la Comunicare si PR. Într-o zi, răsfoind pagini online, am dat peste un citat “What did you do today for your dream” – mi-a plăcut atât de mult, m-a lovit atât de greu pe moment și am stat așa în vărful patului, cu laptopul in brațe și m-am uitat la ecran, recitind: Tu ce ai făcut azi pentru visul tău… *si mintea-mi umbla razna*: ce ai făcut azi Alina, ai fost la facultate, dar n-ai ajuns la cursul de dimineață ăsta-i un minus, clar, ai fost la job, asta-i bine, vin banii curând, dar ce ai făcut efectiv pentru visul tău?

La momentul acela aveam un cont pe Chictopia unde postam la câteva zile ținute compuse de mine din mica varietate de haine pe care o aveam la dispoziție, aveam un cont de Polyvore unde aveam toate hainele din online și când spun toate, sunt toate, tot ce poți vedea online ca imagine și unde făceam seturi de zor, mă imaginam acest editor de revistă care se ocupa de paginare…în fine, făceam ceva, dar practic nu făceam nimic, totul era cumva în aer, nu avea o direcție, nu făceam ceva palpabil, nu ieșeam la evenimentele din București să mă recomand bună, eu sunt Alina Ceusan, sunt pasionată de modă. Nu am bătut vreodată la vreo usă a unei edituri să le spun că-mi place să scriu, nici la ușa unui studio foto să-i intreb dacă au nevoie de vreun intern.

NOW PRESS PLAY AGAIN FOR MOOD UPDATE

 În paralel, am decis într-o fracțiune de secundă că proiectul – examenul pentru prof. Deac nu va fi un blog oarecare, un site de care voi uita după două săptămâni de la examen. Acel ce-ai făcut tu azi pentru visul tău, scris în engleză, m-a adus azi, aici. Trebuie să ai tu încredere în tine, înainte să aibă alții, trebuie tu să aplauzi reușita când nu e nimeni acolo să-ți spună că e bine ce faci, să crezi în primul rând tu în ceea ce faci. Două săptămâni mai târziu, la examen, profesorul mi-a spus, după ce a văzut vizualizările, blogul, primul articol – Blogul meu în ținută de seară (hence, moda!) ține blogul, s-ar putea să faci bani din asta. La ce se referea atunci? La Google Ads, reclame din click, sau campanii pentru LUISAVIAROMA (site de pe care pinuiam la greu haine pentru colajele mele), DIOR, GIVENCHY, ELLE, COSMOPOLITAN, AVON (cum am ajuns pe coperta broșurii pe care o răsfoiam pe sub bancă în liceu!?) și lista continuă… Am ajuns nu într-o zi, ci în ani. Însă diferența e modul de abordare.

Mi-am scris pe o coală de hârtie “Tu ce ai făcut azi pentru visul tău?” și am înrămat-o – am dat jos o afurisită de poză dintr-un editorial de modă, ruptă dintr-o revistă și am înlocuit acest WHAT IF cu LET’S DO THIS, step by step, day by day am lucrat pentru visul meu. Ceea ce citești tu acum aici. Acum e timpul să duc visul mai departe, lucrez la propriul meu brand de mai bine de un an, ne pregătim de lansare cu pași repezi și vreau să fiu pregătită de cei mai buni din domeniu. Mirela și invitații ei.

Tu ce ai făcut azi pentru visul tău? Eu încep din nou totul de la zero, pe 4 octombrie, de la ora 18.00 la BICI. Ne vedem acolo. Înscrie-te aici, dacă printre cuvinte ai ratat linkul. Let’s do this.

1+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

  • Alexandra Bulac, 3 octombrie 2019 at 14:04

    Frumos spus!
    Piele de gaina.

    Alexandra Bulac

    0
    • Alina Ceusan, 5 octombrie 2019 at 23:09

      <3

      1+

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW