Fashion Radar – This week’s best of on Social Media

Fashion Radar – This week’s best of on Social Media

Un machiaj natural și o coafură simplă, așa ne întâmpină Beyonce pe noua copertă a celebrei publicații Vogue din luna septembrie. Pozând cele mai noi creații din colecția toamnă/ iarnă 2018, o rochie Louis Vuitton, un costum  Wales Bonner și acea epică creație florală realizată de Phil John Perry pentru Rebel Rebel, Beyonce ne vorbește într-un editorial plin de sensibilitate despre viața ei, schimbările prin care a trecut de când a devenit mamă pentru a doua oară și despre alegerea pe care a făcut-o atunci când a hotărât să îmbrățișeze noua ei imagine ca parte a moștenirii ei genetice. Ce-i drept, vestea că artista de origine americană va ține coperta ediției din septembrie a revistei Vogue s-a răspândit undeva la începutul acestei luni. M-am gândit, totuși, că merită să vă aduc pe blog câteva imagini sub formă de sneak peak pentru ce va urma, alături de un mesaj inspirațional transmis de Beyonce:

”Cred că este important, atât pentru femei cât și pentru bărbați, să observe și să aprecieze frumusețea naturală a corpurilor lor. Este motivul pentru care eu am renunțat la extensii și am folosit foarte puțin machiaj în pregătirea acestui editorial.”

Copenhaga Fashion Week, un eveniment care atrage de la an la an tot mai mulți simpatizanți, s-a desfășurat în săptămâna care tocmai a trecut în capitala daneză. Inițiativa a pornit de la scală mică și nu a avut un impact vizibil la nivel internațional. Prezența unor brand-uri de renume și mai ales, a unor personalități recunoscute, a făcut din Copenhaga Fashion Week un eveniment greu de ignorat pe palierul exhibiționist al săptămânilor de modă din alte orașe ale lumii.

Mai jos, aveți o selecție de imagini surprinse în zona de street style a evenimentului

Designerul danez Reza Etamadi a folosit spațiul dedicat defilării pentru a protesta față de proaspăta interzicere (n.a. în Danemarca) a vestimentației burka, specifică femeilor arabe. Astfel, pe catwalk au defilat modele îmbrăcate în burka, flancate de ofițeri de poliție, la doar o zi după intrarea în vigoare a legii care interzice purtarea voalului specific acestor vestimentații. Reza a declarat că ”Nici un bărbat nu ar trebui să decidă ce trebuie să poarte o femeie.”

Așa cum era de așteptat, întâmplarea a câștigat foarte multă atenție în media și răspunsuri mixte în social, ca urmare a postărilor făcute de BBC News, Daily Mail, Independent.

Virgil Abloh, care în trecut a lucrat cu nume mari ca Louis Vitton, Ikea, Off-White, s-a alăturat recent echipei Nike în dezvoltarea unei colecții ready-to-wear, în cinstea jucătoarei de tenis Serena Williams. Colecția poartă numele Queen și va fi purtată de Serena în momentul în care va reveni în circuitul US Open. Una dintre piesele de rezistență ale colecției o reprezintă o rochie de tenis reimaginată, sub forma unei rochii în stil tutu. În social media, fanii deja și-au manifestat admirația față de noua colecție, comentând atât calitățile de netăgăduit ale tenismenei cât și alăturarea convenabilă a calităților ei sportive cu acest nou stil vestimentar.

Ok, hai să recunoaștem, toată lumea a folosit măcar o dată Wikipedia în căutare de informații. Importanța acestei imense platforme online este notorie, în ciuda vocilor care contrazic veridicitatea datelor, în lipsa verificării lor concrete. În orice caz, nu despre asta este vorba astăzi. Advisory Board Crystals, un brand de streetwear american a făcut echipă cu Wikipedia pentru a crea două pulovere care conțin renumitul logo al platformei online. Ce-i interesant, 100% din încasări vor merge direct către Wikimedia Foundation și mai interesant, este faptul că produsul este deja out of stock. Inițiativa a generat foarte multă simpatie în mediul online dar și frustrare, pentru că edițiile au fost limitate. În acest moment, nu există informații care să sugereze o realimentare a stocului.

 

Cam atât pentru astăzi și pentru săptămâna care tocmai a trecut, sper ca informațiile să vă fie de folos în noi conversații sau dacă nu, să alimenteze noi curiozități la umbra unei cești de cafea.

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW