Valentine’s Day vs. Dragobete / My sweet Voicu

Valentine’s Day vs. Dragobete / My sweet Voicu

 

Începând de ieri, pe vremea asta, au apărut statusurile cu şi despre Valentine’s Day, care pe cine mai iubeşte şi bine-cunoscutele “in ă rileişănşip” vs. “sigăl”. Tot atunci am postat eu un fel de întrebare retorică care nu urmărea obţinerea a niciun fel de răspuns:

Săracu Valentine’s day, de ce nu sărbătoriți și voi Dragobetele, ca românii…

Statusul strânsese rapid 40 de like-uri, asta ca până la această oră, să treacă puţin peste 100. Vreau să fiu foarte clară: am scris asta ca o părere personală, ca un imbold, pentru toată lumea.  Rememorând în acest mod, existenţa zilei de 24 fabruarie, doream să amintesc unora cum această sărbătoare are şi echivalentul românesc, tradiţional, pe care am putea, cu ajutorul mulţimii, să îl popularizăm.

Am să fiu sinceră, motivul pentru care nu îmi place Valentine’s Day e acela că am avut, în trecut o experientă nasoală pe această dată şi preferam de atunci să sărbătorim cu Voicu (într-un acord tacit) Dragobetele. Oricum îmi place senzaţia aia gen: ziua mea e în 1 iunie, mi-o ţin in 10 pentru că atunci pică vineri, pot aduna lumea, şi după ce a trecut ziua mea oficială, în care toată lumea îmi spune la mulţi ani şi este, în fine, o zi specială, urmează petrecerea, care rememorează acelaşi lucru, prin alt eveniment! 😀 Aşadar aşa şi cu ziua îndrăgostiţilor – îmi place şi din motivul mai sus menţionat să o sărbătorim pe 24, dar şi pentru că atunci, majoritatea nici măcar nu se mai gândesc la aşa ceva, următorul eveniment vizual imaginat în calendar fiind 1 martie.

Azi am stat toată ziua în casă, pentru că am fost o leneşă şi nu pentru că nu aş fi avut motive să ies, dar preferam să studiez cu o cafea în mână, de la geam, zăpada pufoasă de afară. Asta până când spre seară, cu toate că ştiam că Voicu îşi direcţionează planurile către o seară cu băieţii – meci, bere, UEFA, primesc câteva mesaje dubioase, cu câte un pupic inserat în fiecare şi apoi îmi spune că vine până la mine ca să nu mă simt singură. :aww:

Şi s-a prezentat la mine cu o plăsuţă lucioasă de Douglas – cât îmi place când văd asta!

-Voicu nu trebuia să..

-Stai liniştită, nu e Alien!  — haha 🙂

Foarte foarte drăguţ şi motivul era să nu mă simt singură şi că probabil nu ne vedem de Dragobete. Dar nu e aşa, l-am convins că ne vedem, la un scrabble


Mesajele sunt foarte drăguţe şi crema miroase foarte foarte bine, tropical, aşa. Gelul de dus/spuma de baie e un fel de…ciocolată? caramel? cookies…

E iubitul meeeu 

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

 • ella, 14 februarie 2012 at 22:06

  eu nu am primit nimic :l desi suntem de 3ani impreuna 😀 🙁

  0
 • Anamaria, 15 februarie 2012 at 0:44

  so cuuuuuuuuuuute!:x

  0
 • George, 15 februarie 2012 at 8:48

  Reblogged this on Puterea blogului.

  0
 • Alexandra, 15 februarie 2012 at 12:46

  Foarte dragut ! Pacat ca, de cand cu globalizarea, traditiile noastre, s-au stins in umbra celor de afara fiind considerate mult mai “cool” . In fine, foarte dragut blogul Alina, si sa mai scrii ca deja m-am abonat ! Pupicei inimioare fluturasi, ca de Dragobete! :))

  0
 • Roselli Claudia, 15 februarie 2012 at 14:15

  Foarte dragut din partea lui! M-ai facut sa zambesc cu postarea asta,serios. Iti urez cat mai multe momente din acestea si desigur multa fericire asa de Dragobete[scuze pentru intarziere:))] si nu numai.

  0
 • dadatroll, 16 februarie 2012 at 3:32

  Mey da hai sati pun eu o alta intrebare. Cei cu ruju si cu rochile astea scurte? Dece nu vambracati toaten ie. Casa era pe vremuri. Ce noi nu suntem romani? Ces cu importurile astea culturale cum ar fi ipodu, oja de unghi, si muzica techno? Ha?

  Cand osa te vad imbracatan ie si cu batic in cap mergand la hora o sa te bag in seama cu Prostobetele asta.

  0
  • alinaceusan, 16 februarie 2012 at 9:40

   Fiecare are alegerile lui eu nu vreau să determin pe nimeni să facă un anumit lucru, ceea ce scriu pe blog nu face parte dintr-o doctrină totalitaristă şi cu siguranţă n-ai să ne vezi în ie pentru că sărbătorile rămân şi vrestul valorilor se pot schimba, nu şi datele însă.

   Chiar te rog să nu mă bagi în seamă pentru că nu mă înteresează să fiu băgată în seamă, e un blog personal, de opinie.

   Mulţumesc! Sper că ai un nume mai fain în buletin :))!

   0
   • Freddi, 18 februarie 2012 at 23:25

    Owned.

    0
  • Diana, 4 martie 2012 at 9:14

   Doamnee:))

   0
 • andreea, 10 ianuarie 2013 at 20:07

  nu ti-e dor?

  0
  • alinaceusan, 10 ianuarie 2013 at 20:18

   Nu imi e dor de Voicu.
   De Valentine s imi e, dar intr-un fel curios, nou, astept sa vad cum o sa fie in acest an. :*

   0
   • andreea, 10 ianuarie 2013 at 20:55

    Sper sa ai unul cat mai frumos, nu mai e mult..hehe :*

    0
 • Ella▲Electrocute, 11 ianuarie 2013 at 16:22

  Ce s-a intamplat cu Voicu?De ce v-ati despartit?

  0
  • alinaceusan, 11 ianuarie 2013 at 16:41

   Intreaba-l pe el. Mi.am pierdut incercarile..

   0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW