Trending Fashion Designers: Philipp Plein

Trending Fashion Designers: Philipp Plein

Philipp Plein este un designer de modă german, fondator al grupului internațional PHILIPP PLEIN care include brandurile Philipp Plein, Plein Sport și Billionaire. Plein studia dreptul atunci când a început să proiecteze paturi de lux pentru câini. Curând, desenele sale au atras atenția experților din industria de design interior și în 1998, si-a fondat propria companie la München, Germania. Plein a început să facă accesorii din resturi de piele exotică, care au fost vândute alături de piesele sale în cadrul mai multor târguri. În prezent, Philipp Plein este listat ca unul dintre cei mai bogați oameni din Elveția. În anul 2019, revista de afaceri Bilanz a publicat în ediția lor anuală Die 300 Reichsten (Top 300 cel mai bogați) un articol menționându-l pe designer în acest top, cu o avere netă estimată la 300 de milioane CHF.

“În 1998, am citit un articol. Oamenii vorbeau despre industria de aprovizionare cu accesorii pentru animale de companie, care nu a fost niciodată lovită de recesiunile economiei. Oamenii își iubesc animalele de companie. Le vor iubi chiar și într-o criză “, declara Plein, din sufrageria din East East Side Manhattan, accentuată de 15 candelabre. „Mama a cumpărat niște paturi pentru câini de la Burberry, iar câinii noștri le-au distrus. Aveam o casă modernă, așa că nu voia să cumpere, știi, un coș, iar asta mi-a dat o idee. “

Cu un împrumut din partea tatălui său, presupus a fi în jur de 10.000 €, Plein a construit un prototip, „o canapea de oțel pentru câini”. Pentru că magazinele de tip pet store nu erau potrivite pentru tipul de comerț pe care și-l propusese, a decis să afișeze piesa la spectacolele de mobilă (și a început să producă și canapele pentru oameni). „La început, nu am vândut nimic, dar apoi într-o clipă totul explodat.” În curând, o altă nișă cu un alt produs de lux s-a dovedit a fi prolifică: mesele cu imprimeu de crocodil, cu inserții din piele. „Am făcut console de crocodil”, spune el, „le-am vândut în orice dimensiune”.

În câțiva ani, Plein a ajuns la o avere estimată de „3 – 4 milioane €”. „Am fost confortabil. Am fost fericit ”, spune el. „Am avut aceste două idei care m-au ajutat să realizez ce trebuia să fac pentru a câștiga bani; Aveam nevoie să vând lucruri care erau diferite, care nu erau comparabile cu restul pieței. Dacă nu aș fi făcut-o, aș părea un wannabe.

 

Cronologie stilistică

Primele colecții ale lui Plein au fost jachete militare de epocă pe care le-a brodat cu cranii Swarovski și vândute la Maison et Objet din Paris

Primele colecții ale lui Plein au fost jachete militare de epocă pe care le-a brodat cu cranii Swarovski și vândute la Maison et Objet din Paris. În 2006 a fost introdusă linia de accesorii, iar în 2008 lansează colecția „Couture”.

În 2009 colaborează cu Mattel și  prezintă păpușa Philipp Plein Barbie în cadrul sărbătorilor de 50 de ani de la la Târgul de jucării din Nuremberg. Tot în 2009, deschide primul magazin în Monte Carlo și primul showroom comercial în Milano.
Până în 2012, Philipp Plein reușește să își deschidă reprezentanțe în 
Viena, Moscova, St. Tropez, Cannes, Marbella, Moscova Crocus, Baku, Milano, Dubai, Sankt Petersburg, Seul, Macau, Amsterdam și Berlin. 2012 mai aduce un succes pe lista desginerului, atunci când semnsemnează un acord cu echipa de fotbal AS Roma pentru a îmbrăca jucătorii echipei începând cu sezonul 2012/13 timp de 4 sezoane consecutive

Defilarea pentru  spectacolul primăvară-vară 2015 pentru bărbați, la fel și petrecerea de după, a avut loc într-o piscină publică istorică abandonată, recondiționată special pentru spectacol.

În februarie 2017, linia de toamnă / iarnă pentru bărbați și femei 2017/2018 a fost afișată în timpul săptămânii modei din New York.

În Iunie 2017 Plein a avut 3 spectacole pentru 3 mărci separate în Săptămâna modei pentru bărbați din Milano. Pentru Philipp Plein, Plein Sport și Billionaire Couture.

În 2018, PHILIPP PLEIN a găzduit o prezentare de modă în Brooklyn, New York, cu o un performance în direct oferit de MIGOS și o distribuție de supermodele  (ca de exemplu, Irina Shayk) pentru colecțiile Toamnă / Iarnă 2018/19. Spectacolul a prezentat o producție uriașă, cu o configurație futuristă, incluzând un OZN de 30 de metri diametru și un robot interactiv.

2019 a marcat 20 de ani de la marca PHILIPP PLEIN. Aniversarea a fost sărbătorită cu o colecție capsulă pentru pentru toamna / iarna 2019/20, prezentată în timpul Săptămânii modei din Milano, la Milano, la Palazzo Clerici. Sărbătoarea aniversară a continuat în februarie cu o prezentare de modă PHILIPP PLEIN și primul show de modă BILLIONAIRE din New York la restaurantul iconic THE GRILL.


 

Controverse

În zilele din înaintea spectacolului aniversar de toamnă din New York au vehiculat mai multe controverse implicându-l pe desingerul elvețian și două dintre cele mai răsunătoare nume americane, Kanye West și Kim Kardashian.  Problema l-a preocupat pe Kanye West, sau mai degrabă un proxy al acestuia și un acord presupus fraudulos care l-ar fi costat pe Plein aproape un milion de dolari. Preuspusa invitație din partea lui Philipp Plein implica o interpretare live din partea lui West in timpul show-ului. Când Kim Kardashian West, a pus stop acestor zvonuri pe Twitter, alte speculații au început să apară scoțând la iveală că cineva din cercul perfoemerului american s-a angajat, aparent, în negocieri pentru taxa de performance și a falsificat semnătura lui West pentru a obține un depozit de la Plein, totul fără știrea acestuia. Sau, poate că acel cineva ar fi fost Malik Yusef, un prieten al lui West, care a spus că cifra a fost de 750.000 de dolari și că Plein a donat-o organizației non-profit a lui Kanye pentru oportunitatea de a lucra împreună. Yusef a mai susținut că banii au fost returnați. 

În final, spectacolul aniversar al desginerului s-a derulat liniștit, cu mai mult accent pe piesele vestimentare din colecția PP.

 

Moștenire vestimentară și de stil

Indiferent dacă oamenii sunt de acord cu strategiile sale sau nu, Plein este o poveste de succes. El susține că nu are datorii, „nici măcar un dolar împrumutat”. În același timp. vinde jachete statement cu  80.000 de dolari. El este în esență întruchiparea a tot ceea ce disprețuiește lumea riguroasă a modei și totuși există ceva convingător, posibil chiar magnetic, la Plein și la modul în care se exprimă, atât în stilul propriu cât și in creațiile vestimentare pe care le produce. Fotograful și prietenul Steven Klein, care filmează campaniile publicitare ale lui Plein și îl cunoaște din 2013, spune: „Înțelege lumea modernă și tipul de imagini cu care rezonează oamenii moderni. El face ceea ce crede el, nu ceea ce crede că trebuie să facă. ”

In final, se ridică întrebarea nemuritoare: aceasta este cheia succesului? Răspunsul:  cu siguranță nu va funcționa pentru toată lumea, dar este singurul mod în care Plein îl cunoaște și, vulgar așa cum sună la prima vedere, ascunde un farmec în a fi obraznic, o sclipire hedonistă în zâmbetul provocator.  Clișeu? Da, poate, dar simplul gând este palpitant. Și, for better or worse, gustul rău nu a fost niciodată mai relevant din punct de vedere cultural. Plein știe asta, și dacă ești împotriva lui, nu îl va deranja deloc – el și cercul tot mai extins al clienților săi nu vor urmări un prestigiu sau o exclusivitate în strînsul lor cerc închis. Modul lor de exprimare se găsește în semnele valutare, în importurile exotice și în cluburile de noapte și nu este nimic în neregulă cu asta.

Philipp Plein, Monsters of Rock, Spring Summer 2020

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW