The Bookshelf & The Lookbook

The Bookshelf & The Lookbook

Cât de des simțiți nevoia să vă deconectați din mediul online, de scroll-uri infinite pe Instagram, de board-uri colorate pe Pinterest și de comunităti active de pe Facebook pentru a lenevi cu o carte în brațe?

Ne dorim să vă aducem astăzi, pe blog, un articol despre micile plăceri din offline și pentru că ne dorim ca lectura să fie printre activitățile voastre preferate, am pregatit o lista de cărti care să devină obiecte indispensabile în categoria “What’s in my bag”. Evident, la pachet cu trei propuneri de outfit. Start reading!

Umbra vântului – Carlos Ruiz Zafon

Barcelona, 1945. Proprietarul unui anticariat, domnul Sempere își duce fiul, pe Daniel, la Cimitirul Cărtilor Uitate, o bibliotecă veche și prețioasă care ascunde mii de volume aparținând unor scriitori necunoscuți sau uitați. Daniel urmează regulile primei vizite și își alege o carte care îi va modifica semnificativ viața.

Zafon are o scriitură impecabilă, care impresionează prin construcția frazelor, a personajelor, prin felul în care reușește să creeze o atmosferă de suspans susținut și prin dozele de umor scrise cu măiestrie:

“Ne-am îndreptat spre piața cu pricina, unde o ceată de bătrânei cochetau cu porumbeii din partea locului, reducând viața la un joc de firimituri și asteptare. Am ocupat o masă lângă ușa barului, unde Fermin a început să dea gata în legea lui gustările, a lui și a mea, o halbă de bere, două ciocolate și o cafea triplă cu mult rom. Ca desert, a tras un Sugus. La masa alaturată, un barbat îl privea pe Fermin pe furiș, pe deasupra ziarului, gândid probabil la fel ca mine.”

Vă spun, cartea este un deliciu absolut. Unde mai pui că este prima parte a unei trilogii care s-a bucurat de recunoaștere internatională. Și dacă până acum nu v-am convins, vă propun să citiți operele lui Zafon doar pentru modul desăvârșit în care povestește despre Barcelona secolului XX.

Despre autor

Carlos Ruiz Zafón este un scriitor și scenarist spaniol, născut în Barcelona în 1964. Din 1994 trăiește in Los Angeles. În 2001 a publicat romanul La sombra del viento (“Umbra vântului”), primul roman ‘adult’ care a fost vândut în milioane de copii în toata lumea. Cartea a primit numeroare premii internaționale și este aclamată de critici literari din toată lumea.

Un barbat pe nume Ove – Frederik Backman

Cartea asta vine cu o copertă interesantă și cu o poveste pe măsură. Ecranizarea, fidelă în proporții considerabile creației literare, a câștigat premiul pentru cea mai bună comedie a anului 2016 la Premiile Academiei de Film European.

Ove, un bătrân mizantrop, mare iubitor de ordine și disciplină, își organizează viața după principii clare, alegând mereu aceeași rută de deplasare cu singura mașină pe care o apreciază, un Saab, plătindu-și taxele, inspectând atent neregulile din micul cartier în care locuiește si în general, fiind dedicat rutinei, inclusiv aceleia de a stârni conflicte.

“Cand Ove ieșise afară, casele erau cufundate în tăcere și întuneric. Cum era și de așteptat…În cartierul ăsta nu catadicsea nimeni să se scoale mai devreme decât era nevoie, Ove o știa prea bine. Că nu mai locuiau acolo decât liber-profesioniști și tot felul de alți dubioși.”

Dincolo de stilul aerisit și plin de umor, lectura acestei cărți propune și teme serioase, explorând  iubirea, moartea, singurătatea dar și prietenia, bunătatea și empatia. Să nu vă lăsați descurajați și descurajate de numărul de pagini, care trece ușor de 400, vă promit că Ove o sa vă smulgă zambete repetate și poate, doar poate, o să justifice comportamentele morocănoase pe care uneori le judecăm fara să avem imaginea de ansamblu.

Despre autor

Născut pe 2 iunie 1981 în Suedia, Frederik Backman este editor, blogger și scriitor. Cărțile lui s-au bucurat de un succes răsunator în țara natală, cucerind rapid și cititori din toata lumea, avand creațiile literare traduse în peste 25 de limbi.

Click aici pentru trailer-ul filmului.

Dincolo de frumusețea perenă. Viață, moarte și sperantă în orașul de jos din Mumbai – Katherine Boo

Ne mutăm în Asia de această dată, pe coodonatele India – Mumbai. La periferiile acestui oras trăiesc milioane de oameni în condiții greu de imaginat. Autoarea acestui ambițios proiect jurnalistic a trăit în mijlocul unei astfel de comunități timp de câțiva ani pentru a documenta în mod autentic viața locuitorilor din mahalale. Rezultatul, un documentar cu valențe de roman, spune povestea dramatică a unor familii care luptă pentru o viață mai bună, la intersectia pericolelor iminete date de desființarea acestor enclave și condițiile improprii de viață.

“In fiecare dimineață, mii de colectori de deșeuri se răspândeau în zona aeroportului în căutare de surplus vandabil[..]. Acești gunoieri culegeau pachete șifonate de țigări aruncate din mașini cu ferestrele închise la culoare. Scotoceau prin canale și cotrobaiau prin coșuri de gunoi după sitcle de apă și bere. În fiecare seară se întorceau pe șoseaua spre mahala cu saci de pânză groasă plini de gunoaie în spate, ca o procesiune de Moș Crăciuni cu dinți sparți și mintea la profit.”

Este o cartea grea, care ar trebui să ne faca recunoscători pentru ceea ce avem și determinati în intentiile de a fi noi înșine schimbările pe care ne dorim să le vedem în lume. Recomand lectura ca exercițiu social, de observație si introspecție. Ne putem implica și noi în ajutorarea comunitatilor locale a căror viață este asemanatoare cu cea a personajelor din această carte?

Despre autor

Katherine Boo s-a născut in 1964 la Washington. În prezent, scrie pentru The New Yorker și își împarte timpul între Statele Unite și India, acolo unde locuiește împreuna cu soțul ei, Sunil Khilnani. În 2012, proiectul ei de documentare a vieților din mahala, concretizat prin publicarea cărtii Dincolo de frumusetea perenă. Viață și moarte și speranță în orașul de jos din Mumbai i-a adus un premiu Pulitzer.

Referință online aici

Și acum, pentru a inaugura aceasta nouă inițiativă cum se cuvine, vă invităm să ne răspundeți în secțiunea de comentarii la întrebarea “Care este set-up-ul tău preferat pentru lectură?”

Și asta pentru că putem discuta în voie despre cărți atâta timp cât avem acel spațiu intim, îmbietor, confortabil și plăcut, unde ne putem ascunde ca să evadăm în povești, printre cuvinte și pagini mirosind a nou și vechi în același timp.

Punem la bataie cele trei cărți despre care am povestit azi pe blog, care vor veni împreuna cu un mesaj și cu semnătura Alinei.

Cu o condiție: căștigătoarea (sau câștigătorul) va trebui să ne promită că va darui cartea care îi place cel mai mult unei persoane dragi. #spreadthebook

Perioada limită de înscriere în concurs este 5 aprilie ora 20. Câștigătorul va fi selectat prin tragere la sorți. Succes!

Later edit: Câștigătoarea acestui giveaway este Bianca. Felicitări, Bianca! Te vom contacta în privat pentru trimiterea cărților.

Comentariul Biancăi: ”Citesc de cand ma stiu. Cand eram mica, tot ce imi pica in mana, ulterior, putin mai selectiv. ? Oriunde este set up-ul perfect! Am citit in parc, am citit in tren, am citit pe strada, mergand. Consider ca daca ai o carte buna in mana, orice loc si secunda poate deveni un set up perfect!”

2+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

 • dorina cirebea, 1 aprilie 2018 at 18:43

  Ador lectura in caldura caminului, la munte in aer liber sau pe o terasa in centru cu un latte alaturi 🙂
  As alege de 1000 ori look-u nr. 1.
  Felicitari, Alina!

  0
 • Alexandra, 1 aprilie 2018 at 18:47

  Hei, nu demult am descoperit placerea de a citi, imi place sa ma transpun in alta lume si mai ales sa ma imaginez in locurile unde se petrece actiunea citita sau sa aflu diferite lucruri interesante pe care le pot face! Desigur pentru a savura din plin o carte, imi place sa imi pregatesc un ceai neaparat de fructe de padure, alaturi de biscuitii mei preferati!Te pup.

  0
 • Ioana lita, 1 aprilie 2018 at 18:49

  Purtând o ținuta cozy, cel mai probabil pijamale moi, așezată “Turcește” in fotoliul meu preferat de lângă geamul ce da spre grădina, cu lampa aprinsa și cu un ceai cald și aromat. ?

  0
 • Inokella, 1 aprilie 2018 at 18:50

  O carte, o lectură buna, merge oriunde si mai ales oricand. Intr-o pauza la munca, dimineata la o cafea, în drum spre munca in troleu sau metrou sau autobuz…in avion in timpul unui zbor …si poate cel mai bine …seara inainte de culcare ?. Si daca e chiar buna …te prinde dimineata cu sufletul …tot in ea!

  0
 • Catalina, 1 aprilie 2018 at 18:51

  Set up-ul preferat contine cu siguranta un ceai cald de menta, o patura pufoasa si zgomotul ploii pe fundal. ❤️

  0
 • Catalina, 1 aprilie 2018 at 18:52

  Ceai de menta, o patura pufoasa, sunetul ploii pe fundal.
  Love ?

  0
 • Camelia colibaba, 1 aprilie 2018 at 18:55

  Bunaaa,eu nu am un set up preferat pt lectura.. atata timp cat prind o carte o citesc incontinuu pana o termin indiferent unde sunt: la facultate in pauze,la munca in pauze,in metrou,in autobuz dar mai ales acasa cu o cana de ceai langa mine! ❤️

  0
 • Diana, 1 aprilie 2018 at 18:55

  Buna,

  Cel mai mult imi place sa citesc in parc, stand intr-un hamac sau in patul confortabil de acasa. Modul perfect de a ma relaxa.
  Te pup!

  0
 • Andreea Cazacu, 1 aprilie 2018 at 18:57

  Îmi place, atunci când citesc beletristică, să fiu singură acasa, să fie o zi liberă, de dorit timpul afară să nu fie prea frumos, poate să plouă sau să fie înnorat. Să îmi fac un ceai şi să stau confortabilă în pat. Să nu am deadline-uri pe aproape sau alte chestij urgente de făcut. Să fiu doar eu, relaxarea mea şi cartea ❤

  0
 • Hîruţa Floarea, 1 aprilie 2018 at 18:59

  De când sunt studentă cel mai frecvent citesc în tren, în nenumăratele călătorii dus-intors spre casă. Deși nu e cel mai neplăcut set-up, dacă ar fi să aleg, aș prefera să citesc în curtea de acasă, pe leagăn, alături de o cafea preparată de mama ❤️

  0
 • Ioana, 1 aprilie 2018 at 19:00

  In ultimul timp mi-am achizionat foarte multe carti. Cand ma intorc de la munca, prefer sa ma relaxez cu o carte, intr-o atmosfera linistita. Imi place sa am flori in jurul meu si sa miroase a primavara, sa am o cana de ceai fierbinte sau o ciocolata calda si bineinteles, nu lipsesc pernutele ca sa stau cat mai comod:)). Promit sa dau mai departe cartea care imi place cel mai mult unui prieten care m-a ajutat intr-un moment in care aveam mare nevoie de ajutorul cuiva. Si el e un impatimit al cititului, asa ca va fi cea mai frumoasa surpriza! (Indiferent de rezultatul acestui concurs ii voi oferi cartea:)))

  0
 • Claudia, 1 aprilie 2018 at 19:03

  De cand sunt mica imi place sa citesc, mai ales atunci cand afara este o zi ploioasa. Imi place sa stau in pat infofolita intr-o patura pufoasa, mai ales iarna si sa citesc o carte buna sau cand calatoresc. Si cu ajutorul cititului imi mai iau gandul de la internet si tot ce inseamna el. Cand citesc o carte parca sunt acolo alaturi se persoanje si o inteleg mult mai bine.

  0
 • Diana Agachi, 1 aprilie 2018 at 19:07

  Imi place sa citesc carti stand in pat, cu o patura pe mine si lumina destula pentru a nu-mi obosi ochii. Ciocolata calda sau ceaiul sunt considerate bonusuri☺️

  0
 • Ivett Denes, 1 aprilie 2018 at 19:08

  Bună!Pentru mine cititul a fost mereu o pasiune.Sunt încă o adolescentă şi ţin foarte mult la lectură chiar şi dacă uni mă consideră nerdy şi weird pentru acest lucru.Fără cărţi ştiu bine că nu aş fi persoana care sunt azi sau care voi fi peste 10-20 de ani.Am foarte mulţi prieteni cărora i-am recomandat nenumărate cărţi pentru că în aşa fel putem discuta despre ele.Cel mai mult îmi place să citesc pe plajă chiar dacă am ocazi numai o dată sau de două ori pe an.Faptul că aud valurile şi simt mirosul de sare în aer mă relaxează total şi mă face să mă concentrez la maxim la cartea citită.
  Super blog!

  0
 • Scumpu kim, 1 aprilie 2018 at 19:10

  Nu am un set-up preferat pt că pot citi oriunde ,oricând pt că îmi e drag și într-un pielea personajelor și in poveste oriunde as fi nu am nevoie de oun cadru anume pt că îmi place să citesc .cel mai relaxant e acasă ,invada cu spume alaturi de un pahar de vin și niste lumânări aprinse dar asta se întâmplă 1 max de 2 ori pe săptămână în rest oriunde și oricând am timp e perfect 🙂

  0
 • Tronaru Adelina, 1 aprilie 2018 at 19:11

  Set-up-ul meu preferat pentru lectura este in fotoliul meu confortabil de acasa, inconjurata de parfumul dulce al betisoarelor parfumate cu aroma de vanilie, cu o ceasca de cafea cu lapte sau un ceai aromat langa, totul la lumina abajurului pe care l-am achizitionat special pentru a crea o atmosfera cozy in camera mea.

  0
 • Cristina, 1 aprilie 2018 at 19:14

  De puțin timp am descoperit adevărata plăcerea de a citi. Studiez în Florența și de cele mai multe ori citesc cărți scrise de autori precum Nikita Gill, Atticus sau F. Scott Fitzgerald, pe lângă cele de istoria modei/ artei impuse de facultate.
  Când plouă, iubesc să stau pe pervaz, cu un ceai de fructe de pădure și îndulcit cu miere de acasă, care îmi aduce aminte de copilărie; o lumânare frumos parfumată și muzică jazz din anii ‘20 pe fundal. Acum, că a venit primăvara, îmi place să mă plimb și, de cele mai multe ori, îmi iau cartea și căștile, îmi cumpăr un cappuccino de la cafeneaua preferată, ma așez pe scările unei clădiri din vremea Renașterii și citesc. Este absolut superb sentimentul: să te pierzi în lumea autorului, iar apoi, când ridici privirea, să te trezești într-un vis cu vibe italienesc: cafenele, gelaterii, muzee, biciclete, clădiri frumos colorate.
  “Wild Embers”, scrisă de Nikita Gill, este cea mai recentă carte citită și pe care o voi face cadou atât surorii mele, cât și unei prietene dragi, chiar dacă voi câștiga sau nu. O recomand cu drag oricărei fete sau femei care a uitat cât de specială și puternică este!

  0
 • Andreea Marin, 1 aprilie 2018 at 19:14

  Eu una ador sa citesc oriunde si in orice context. Fie in autobuz, in drum spre facultate, cu forfoteala celorlalți in fundal ca o muzică relaxantă si calmanta, fie acasa, in comoditatea spațiului meu personal cu o ceașcă de ceai cald la îndemână si multa curiozitate si sete de noi povești, noi învățături sau noi aventuri haioase alaturi de personajele pe care le îndrăgesc. ??

  0
 • Cretu Larisa, 1 aprilie 2018 at 19:14

  Buna! Cu siguranta o carte buna, langa mirosul de cafea de dimineata, place oricui. Dar si mai presus atunci cand avem acea carte, care ne transpune in alta lume.

  0
 • Bianca, 1 aprilie 2018 at 19:16

  Citesc de cand ma stiu. Cand eram mica, tot ce imi pica in mana, ulterior, putin mai selectiv. ? Oriunde este set up-ul perfect! Am citit in parc, am citit in tren, am citit pe strada, mergand. Consider ca daca ai o carte buna in mana, orice loc si secunda poate deveni un set up perfect!

  0
 • Nisa, 1 aprilie 2018 at 19:16

  Citesc de la varsta de 4 ani,iar cartile au fost mereu refugiul meu. Prefer sa citesc asezata comfortabil in pat, printre colectia mea de perne decorative care mai de care mai pufoase, uneori cu o cafea sau un ceai alaturi. Iubesc sa citesc mai ales in zilele ploioase,parca imi ajuta imaginatia sa se dizolve mai usor in lumea cartii, definesc in mintea mea mult mai bine oameni,spatii, obiecte atunci cand aud sunetul ploii sau zgomotele uzuale ale orasului.

  0
 • Cristina, 1 aprilie 2018 at 19:18

  De puțin timp am descoperit adevărata plăcerea de a citi. Studiez în Florența și de cele mai multe ori citesc cărți scrise de autori precum Nikita Gill, Atticus sau F. Scott Fitzgerald, pe lângă cele de istoria modei/ artei impuse de facultate.
  Când plouă, iubesc să stau pe pervaz, cu un ceai de fructe de pădure și îndulcit cu miere de acasă, care îmi aduce aminte de copilărie; o lumânare frumos parfumată și muzică jazz din anii ‘20 pe fundal. Acum, că a venit primăvara, îmi place să mă plimb și, de cele mai multe ori, îmi iau cartea și căștile, îmi cumpăr un cappuccino de la cafeneaua preferată, ma așez pe scările unei clădiri vechi de sute de ani și citesc. Este absolut superb sentimentul: să te pierzi în lumea autorului, iar apoi, când ridici privirea, să te trezești într-un vis cu vibe italienesc: cafenele, gelaterii, muzee, biciclete, clădiri frumos colorate.
  “Wild Embers”, scrisă de Nikita Gill, este cea mai recentă carte citită și pe care o voi face cadou atât surorii mele, cât și unei prietene dragi, chiar dacă voi câștiga sau nu. O recomand cu drag oricărei fete sau femei care a uitat cât de specială și puternică este!

  0
 • Raluca C., 1 aprilie 2018 at 19:18

  Mie una imi place sa citesc cam peste tot pe unde se poate. Dar, locul meu preferat este pe canapea înconjurată de cateva perne pufoase si o patura si mai pufoasa + catelul + niste muzica de pian pe fundal + o cafea/ceai/ciocolata calda/inghetata. Cartea Umbra vantului am citit-o, o ador, i-am cumparat toate cartile lui Zafon publicate la noi si as darui-o cu drag mai departe.

  0
 • Lacramioara Marica, 1 aprilie 2018 at 19:19

  Buna! Imi place sa citesc cand vreau sa ma relaxez, cand sunt obosita, stresata, trista, dar si atunci cand sunt fericita si multumita de tot ce se intampla in jurul meu deoarece o carte poate sa iti fie cel mai bun prieten in orice situatie. Astfel, set ul preferat poate sa fie pe scarile facultatii, in tramvai, pe tren, in parc, pe o terasa, la coada la medic sau seara, acasa in patul meu, infolosita precum un burrito cu o ciocolata calda in mana. “Dincolo de frumusetea perena” este una dintre cele mai frumoase si emptionante carti pe care am avut ocazia sa pun mana si mi-ar face mare placere sa pot sa o daruiesc. Te pup! Keep on reading!

  0
 • Ana-Maria, 1 aprilie 2018 at 19:22

  Sincer vorbim, imi place sa citesc oriunde, oricat, oricand – am timp, asta datorita faptului ca am un baietel de 1 an jum si nu prea mai am ocazii asa dese sa pot sa stau linistita sa citesc o carte. Inainte, cel mai mult imi placea sa citesc seara inainte de culcare sau intr-o cafenea cu nelipsita cafea. No doubt, set-up preferat e pe fotoliu langa geam cu o cana de ciocolata calda.

  0
 • D, 1 aprilie 2018 at 19:23

  Ador sa citesc indiferent de momentul zilei, preferabil in zilele ploioase pentru ca sunetul ploii si zgomotul uzual al orasului ma ajuta sa ma dizolv in universul cartii, imi imaginez mai usor oameni, spatii, obiecte. Deseori citesc cu un ceai sau o cafea alaturi, inconjurata de colectia mea de perne decorative care mai de care mai pufoase.

  0
 • Maddy, 1 aprilie 2018 at 19:26

  Set up’ul meu preferat pentru lectura este patul meu, noaptea, inainte sa ma culc, tot timpul citesc cate pagini pot pana sa adorm. Ma deconecteaza de ceea ce s’a intamplat ziua si ma relaxeaza.

  0
 • Emilia, 1 aprilie 2018 at 19:33

  Holaa ? Eh cam din 2013 mi-am achizitionat un kindle si citesc pe unde apuc dat fiind ca am o viata destul de agitata. Ador sa citesc Coelho in gradina, sa vad apusul si sa beau o ciocolata calda. ?

  0
 • Maria, 1 aprilie 2018 at 19:34

  Cel mai mult imi place sa citesc seara si in diminetile de weekend. Se intampla uneori sa citesc chiar in timp ce iau micul dejun pentru ca sunt nerabdatoare sa aflu ce se petrece in continuare in cartea “savurata” si sa ma transpun in actiunea petrecuta.

  0
 • Larisa, 1 aprilie 2018 at 19:37

  Set up up perfect poate fi oriunde am timp sa scot cartea din geanta si sa ma decondectez pemtrubcateva minute/ ore. Acum, de exemplu sunt in tren in drum spre casa si o carte e perfecta pentru cele 3 ore de drum. Si am si persona potrivită căreia sa i dau una dintre cărți. A perfect bookworm 🙂

  0
 • Nicoleta Bugnar, 1 aprilie 2018 at 19:40

  Fotoliul asezat langa pervazul geamului, pervaz de unde ma supravegheaza atent sufletul meu pufos (pisicuta) si care da inspre parcul de langa bloc; tablou perfect de privit cand imi odihnesc ochii sau cand doresc sa cuget si sa asimilez cele citite.

  0
 • Diana, 1 aprilie 2018 at 19:44

  Bună frumoasa Alina! Când citesc, trebuie ca starea mea să fie una calmă, preferabil în camera mea, în pat, simtind aromaterapy, o lumina ceva mai difuză a becului însoțită și de pâlpâiala delicată a unei candele parfumate, alaturi de catelusa mea pomeraniană privind’o din cand in cand cum sta cumințică lângă mine? ♥️

  0
 • Mirela cb, 1 aprilie 2018 at 19:49

  Terasa de vara, flori, liniste si o limonada langa.

  0
 • Romina, 1 aprilie 2018 at 19:49

  Set-up-ul meu preferat – liniște, în patul meu, la lumina veiozei…Imi place sa intru in lumea cărții si sa-mi formez o imagine în minte a ceea ce citesc…derulez imaginile în mintea mea ca un film. Prefer liniștea deplină ca nimic sa nu ma poata deconecta din “filmul” meu ???

  0
 • Ioana, 1 aprilie 2018 at 19:51

  Imi place mult sa citesc seara-noaptea,pentru ca sunt momentele mele de liniste si imi creez atmosfera perfecta pentru a evada din viata cotidiana si plina de stres zilnic,fiind studenta la medicina in ultimul an,sunt in priza aproape in permanenta,iar atunci cand iau o carte in mana simt cum evadez,doar eu si personajele favorite.Imi place sa stau pe fotoliul meu din sufragerie,care are langa o veioza speciala pentru citit,,sa imi aprind o lumanare parfumata care mereu sta pe masuta de langa (sunt obsedata de ele) si un ceai cald cu musetel sau tei si sa descopar incet ,incet o alta lume.
  De cand m-am mutat de la parinti,a fost printre primele locuri din casa de care m-am ocupat,special pentru sufletul meu !

  0
 • Dona, 1 aprilie 2018 at 19:58

  Sincer, eu nu am un set-up anume, când vine vorba de citit. Datorită timpului limitat, de multe ori citesc in metrou sau in alte mijloace de transport :)), chiar și așteptând la cozi, asta face timpul sa treacă mai ușor. Am mereu in geanta, alături de nelipsitul gloss :)), o carte.

  0
 • Madalina Munteanu, 1 aprilie 2018 at 20:00

  Îmi place să citesc în balcon sau sub lumină naturală, cu un ceai/limonadă lângă mine (în funcție de vreme). Cel mai plăcut e când se aud și păsările cântând sau frunzele fosnind în vântul de vară.

  Cât despre dăruit, mereu dau cărțile bune mai departe să se bucure și alții de universul din ele sau să învețe lucruri interesante.

  0
 • Raluca, 1 aprilie 2018 at 20:00

  Cel mai mult imi place sa citesc afara, pe terasa din casa parinteasca ascultand vrabiutele si catelusa mea dormin langa mine. In zilele racoroase ma cufund in patul meu si ma deconectez de orice.

  0
 • Inna, 1 aprilie 2018 at 20:04

  Wow ? ce articol minunat !! Imi face placere sa citesc oricum/oriunde/oricand pentru ca asa simt ca evadez, dar prefer in special in aer liber (deci ma bucur enorm ca a venit caldura ?)
  My Perfect Place?: pe teresa in compania unei uriase cafele tari dimineata sau dupa lucru si 2 ore de trafic 🙁 sorbind dintr o limonada !

  0
 • Maria, 1 aprilie 2018 at 20:09

  Set-up-ul preferat e pe canapea, cu micul dejun langa si muuulta lumina de la soare :).

  0
 • vero, 1 aprilie 2018 at 20:10

  Fiind o cinefila de fel, cititul, ca activitate alocata timpului liber, a reprezentat o indeletnicire care a fost mai mereu o optiune secundara pe care preferam sa o fac atunci cand nu aveam posibilitatea de a viziona un film. Nu ma intelege gresit, nu vreau sa par superficiala sau ignoranta (nimeni nu vrea) dar filmele mereu au fost si vor fi varianta mai scurta a unei carti si cateodata, de ce nu, o varianta mai buna, capabile sa te binedispuna instant sau sa-ti trezeasca o emotie indiferent daca aceasta se realizeaza prin intermediul povestii, discursului, distributiei, cadrelor perfecte, sonoritatii sau prin toate laolalta. Cu toate acestea, am observat ca in ultimul timp ma regasesc in situatia in care sunt nerabdatoare sa deschid o carte noua de fiecare data cand vizionez un film aparut de curand. De aceea, locul preferat de lectura a devenit canapeaua din fata tv-ului acompaniata de un soundtrack diminuat si de o lumina prietenoasa. In plus, din cate am observat, nimic nu e mai fermecator si intrigant acum despre o persoana cunoscuta online decat un instastory realizat intr-un ambient deloc sofisticat in care se regaseste o carte deschisa la un paragraf interesant. #BooksAndChill ? ??

  0
 • Theodora, 1 aprilie 2018 at 20:11

  De obicei imi place sa citesc acasa in pat sau pe canapea, insotita de o cana de cafea. Totusi, ori de cate ori sunt pe drumuri (avion, masina sau mijloace de transport in comun) am o carte in geanta care sa ma deconecteze de la agitatia din jur.

  0
 • Felicia Georgiana, 1 aprilie 2018 at 20:11

  Setup ul meu preferat ar fi intr-un avion, intr-un autobuz, intr-un hamac, pe sezlong, sau seara in pat. Cititul face parte din rutina mea si probabil de aceea orice loc mi se pare perfect pentru a citii.

  0
 • Diana, 1 aprilie 2018 at 20:14

  Am mai multe locuri in care îmi place sa citesc. In tren, acasă seara înainte de culcare sau vara pe leagăn in curte la soare. Este așa minunat ca unii nu au uitat cum se simte o carte atunci când o ți in mâna, ma bucur ca sunt in stare sa țină și altceva interesant in afara de telefon. Nimic nu se compara cu mirosul si răsfoirea unei cărți, parca ești in alta lume, in lumea creată de tine. Ar trebui sa apreciem mai mult o carte când o ținem in mâna decât când ținem un telefon și citim de pe el o carte.

  0
 • Diana, 1 aprilie 2018 at 20:21

  Am mai multe locuri unde îmi place sa citesc. In tren, seara înainte de culcare sau vara pe leagăn in timp ce soarele apune și se simte briza aceea de vara răcoroasă. Ma bucur ca unii știu sa țină in mână și altceva interesant decât telefonul. Nimic nu se compara cu mirosul și rasfoirea unei cărți, parca ești intr o alta lume, cea creată de tine. Ar trebui sa apreciem mai mult o carte atunci când o ținem in mână decât atunci când ținem un telefon și citim de pe el o carte găsită pe internet. Ly Alina❤️

  0
 • Georgiana S, 1 aprilie 2018 at 20:21

  Cred ca una dintre cele mai bune combinații când vine vorba de lectura trebuie sa includă parul, un ceai cald și o atmosfera cât mai relaxata. Eu una, imediat ce îmi intru in aceasta stare nu ma mai pot opri din citit indiferent de ce ar fi. ☺️

  0
 • Laura, 1 aprilie 2018 at 20:21

  Ador sa citesc pe balcon. Cartea, un scaun si un pahar de vin rosu sunt un set-up perfect. As putea petrece ore in sir, daca mi-ar permite timpul.

  0
 • Andra, 1 aprilie 2018 at 20:25

  In leaganul din curte ?

  0
 • Madalina, 1 aprilie 2018 at 20:27

  Din 7 nopti pe saptamana, 6 sunt dedicate cititului. Lectura de seara este un moment drag sufletului meu, precum si un antrenament al creierului. Asadar, am nevoie doar de o carte buna ca mai apoi aceasta sa creeze propriul set-up care imi da senzatia ca ma aflu pe un alt taram, intr-o alta viata. Cum ar spune Llosa, „trăim atâtea vieți câte cărți citim” ?????

  0
 • Raluca Pop, 1 aprilie 2018 at 20:32

  Set-up-ul preferat este în patul cu așternuturile proaspăt spălate, alături de o ceașcă de cafea cu lapte de migdale și acompaniată de lumina soarelui. ? Foarte faină ințiativa, Alina! Felicitări. ?

  0
 • Andra Varvara, 1 aprilie 2018 at 20:41

  Locul preferat în care îmi place sa citesc este în bucătărie, fumând o țigară și bându-mi cafeaua de dimineață.

  0
 • Georgiana, 1 aprilie 2018 at 20:42

  Set up-ul preferat pentru lectura este vara, pe plaja, dar cum nu tot timpul anului suntem pe plaja :)) ma multumesc cu placerea de a citi, seara, inainte de culcare sau in diminetile de weekend cu o cana de cafea alaturi.

  0
 • Aitana, 1 aprilie 2018 at 20:49

  Set-upul perfect pentru citit este sub o păturica moale cu o bautura calda in mana, cafea sau ciocolata calda, mai ales in zilele ploioase ❤️

  0
 • Claudia Stetco, 1 aprilie 2018 at 21:05

  Hello…. Imi place mult sa citesc in pat cu o cafea neagra fierbinte in zilele reci de iarnă, însă cel mai mult imi place vara, pe terasa din spatele casei, la umbra, o carte și mult verde in jur . Been craving for that since summer ’17. ☺

  0
 • Rebeca, 1 aprilie 2018 at 21:05

  Imi place sa citesc in liniște, de preferat la răsărit ca sa pot asocia o lectura buna cu o cafea buna!

  0
 • Cristina, 1 aprilie 2018 at 21:11

  Sincera … eu citesc tot timpul pe metrou si cum citeam articolul nu ma gandeam sa ma inscriu. Dar, amuzant, am cel putin 1 din pisele vestimentare de la fiecare carte hihi. In Romania nu prea vezi oameni in coffee shops cu o carte, care sa stea si sa o stermine. Data viitoare cand esti in Londra, have a look ? de multe ori cafeaua mea se raceste pe masa din coffee shop, fiindca sunt prinsa de carte! Mirosul acela de cafea, scaunele old fashion si foarte comode, inca 5 oameni care “iti tin companie” fiindca citesc si ei … just perfect!

  0
 • Iuliana, 1 aprilie 2018 at 21:25

  Ador sa citesc in aer liber, liniște, Soare, aer curat! Rețeta perfecta pentru mine. In curtea casei mele.

  0
 • Larissa, 1 aprilie 2018 at 21:28

  “Set-Up” -ul meu preferat pentru lectura ?este terasa la apus de soare ? când razele soarelui ✨ pătrund printre rânduri și îți da un vibe relaxant.. ???

  0
 • Defne, 1 aprilie 2018 at 21:59

  Set-up-ul preferat e primavara la bunica, intr-o zi cu mult soare si caldut, tocmai bine sa stai pe terasa, sa admiri florile din gradina si sa auzi cum canta pasarile. Imi place si vara, pe apus, in curte pe iarba verde si cu lumina imbietoare a soarelui. Dar tinand cont ca acum e frig, imi place sa stau pe fotoliul de langa geamul cel mare si sa ma uit din cand in cand afara. Cand esti prea ocupat in toate ipostazele mai sus mentionate, e foarte relaxant sa citesti cartea preferata inainte de somn..parca te linisteste si te ajuta sa ai un somn linistit.

  0
 • Ioana, 1 aprilie 2018 at 22:13

  Buna Alina. Cred ca cel mai mult citesc seara, inainte de somn, ca toata lumea. Dar pot sa iti povestesc despre o zi si un loc in care mi-a facut placere sa citesc. Anul trecut, pe timp de vara, am plecat cu niste prieteni la bunicii celei mai bune prietene. Dupa o seara de plimbat cu peripetii si putina adrenalina, dimineata s-a lasat cu o cafea in mini curtea casei, care se prelingea pe un deal. Eram 3 fete care stateau intinse pe niste perini pentru sezlong, asezate pe iarba, facand plaja si citind carti. Linistea de acolo, soarele cald, cafeaua si aerul de munte al Văliugului ( casa fiind destult de aproape de Pontul Casa Baraj Valiug) erau ambientul perfect pentru o lectura cum trebuie. Dar daca ai o carte care te acapareaza, locul poate sa fie oriunde si oricand. ?

  0
 • Denisa, 1 aprilie 2018 at 22:15

  Cel mai mult îmi place sa citesc în avion, mai ales dacă am un zbor lung.

  0
 • Roxana ivan, 1 aprilie 2018 at 22:22

  Pe canapea in fata șemineului ❤️❤️

  0
 • Set up ul meu preferat pentru a citii este canapeaua mea sau patul alaturi de Luna, cainele meu. Dar ador sa citesc si in cada din cand in cand. Te pup dulce Alina!, 1 aprilie 2018 at 22:27

  Set up ul meu preferat pentru a citii este canapeaua mea sau patul alaturi de Luna, cainele meu. Dar ador sa citesc si in cada din cand in cand. Te pup dulce Alina!

  0
 • Simona Dan Campean, 1 aprilie 2018 at 22:29

  Set up’ul preferat pentru citit este in natura, pe plaja cu valurile pe fundal sau in gradina casei mele, inconjurata de flori si ciripit de pasarele. ??

  0
 • Bianca Alecu, 1 aprilie 2018 at 22:57

  Nu am fost niciodata mai incatata de un giveaway ca acum. 😀 Set up-ul meu preferat? Well, in dormitorul meu unde am ferestrele foarte mari, de sus pana jos, pentru a intra lumina, undeva cu o ora inainte de apus cand soarele inca bate puternic dar incepe sa aiba un joc asa de lumini, imi pun rainymood.com pentru ca este cel mai relaxant sunet si in general am o cafea mare langa pat (pentru miros si gust) .

  0
 • Oana, 1 aprilie 2018 at 23:31

  Set-up-ul meu preferat este un loc retras, in aer liber si in care sa fie liniste.

  0
 • Alexandra N, 1 aprilie 2018 at 23:40

  Exercițiu de imaginație.
  Proiectați în minte o dimineața de mai, un balansoar pe veranda casei, cântecul discret al rândunelelor, parfumul de zambile, razele blânde ale dimineții și cartea preferată, alături de un pahar de suc de portocale.Este fundalul ideal, pentru mine, in care sa citesc.
  Dar am minte un citat care cred ca spune multe “Unele cărți se citesc in Bucătărie, altele in solar.O carte bună se citește oriunde”.

  0
 • Larisa, 2 aprilie 2018 at 0:40

  “Set-Up” -ul meu preferat pentru lectura ?este terasa la apus de soare ? când razele soarelui ✨ pătrund printre rânduri și îți da un vibe relaxant.. ???

  0
 • Paula Sîrb, 2 aprilie 2018 at 1:01

  îmi e greu să aleg un set-up, pentru că pot citi oriunde, atât timp cât este liniște în jurul meu, dar bănuiesc că trebuie să mă gândesc la locul care mă face să mă simt cel mai confortabilă. e patul meu, bineînțeles, pentru că aici citesc cel mai adesea și cel mai mult. eu prefer nopțile, pentru că totul este mai frumos noaptea. în seara aceasta, de exemplu, am citit (pentru prima dată!!) în cadă, și a fost atât de relaxant. îmi place să ascult muzică în timp ce citesc, dar melodii blajine și liniștite, care să nu mă fure mai mult decât cartea, deși îmi pun muzică extrem de rar.

  0
 • Pasca Ioana, 2 aprilie 2018 at 2:44

  Nu pot sa zic ca am un ritual, pur si simplu se întâmplă… Îmi place să citesc, pe stradă, pe o bancă în parc,dimineață la cafea, cum găsesc un moment în care pot sa o fac, îmi place sa citesc…

  0
 • Ana, 2 aprilie 2018 at 3:20

  Buna,
  Set-up-ul meu este vara-afara in parc, pe o pătura sau acasă in curte atât timp cât sunt afara, iar iarna sau atunci când vremea nu permite in living, stand pe canapea, liniște in casa, tot ce am nevoie e un pahar cu apa, ochelarii de vedete și telefonul pe silent mod evident Haha.

  0
 • Ionita Andreea Alexandra, 2 aprilie 2018 at 4:57

  Imi place la nebunie sa citesc pe canapea in paturica mea pufoasa cu inimioare si alaturi sa savurez o cana de ceai de tei.

  0
 • Irina Oprea, 2 aprilie 2018 at 5:05

  Pentru mine este perfect cadrul in care sunt cu my special one si ne afundăm amandoi in paginile vreunei cărți, indiferent ca stam pe canapea cu o cana de ceai lângă sau pe terasa la o gura de cafea sau in metrou, înghesuiți de alți oameni, fie ei morocănoși sau liniștiti. Locul meu perfect tine mai mult de timpul petrecut citind alături de iubitul meu.

  0
 • Mocanu Delia, 2 aprilie 2018 at 5:15

  Nu am un set up preferat,citesc oriunde si oricand am timp .Cititul ma relaxeaza si transpunandu-ma in povestea cartii reusesc sa ma detasez de tot macar pentru o ora,doua.Am totusi un tabiet atunci cand citesc- savurez o cafea buna☺️

  0
 • Alexandra, 2 aprilie 2018 at 5:19

  Eu citeam f mult in metrou in drum spre munca..doar ca fiind foarte aglomerat am renunțat…Acum ma delectez dintr-o carte in fiecare zi, dupa munca, in parc. Ma relaxează enorm! Si ma ajuta sa trec peste ziua grea ce tocmai a trecut.

  0
 • Jalba Diana, 2 aprilie 2018 at 5:26

  Buna!
  Set-ul meu preferat este scaunul “rezidential” din tren:)) Sunt din Suceava si fac facultatea in Bucuresti, iar cele 7 ore de mers cu trenul trec mult mai usor atunci cand am o carte buna, cu pauze de admirat anumite peisaje pe geam si de a avea cateva gustari. Atunci ma pot relaxa complet si pot face o pauza de la cartile de medicina. ?

  0
 • Daniela, 2 aprilie 2018 at 5:29

  Haine de casă confortabile, sau pijamale. Asta pentru cititul acasă. Sau cei mai comozi blugi plus un tricou, pentru o ieșire în aer liber. Plus niște muzică bună. ?

  0
 • Gabriela, 2 aprilie 2018 at 5:43

  Set-up-ul meu pentru citit nu consta intr-un loc special ci intr-o fiinta speciala,cainele meu.Oriunde as citii,el este prezent conferindu-mi linistea si ajutandu-ma sa ma transpun total in cartea citita

  0
 • Madalina, 2 aprilie 2018 at 6:11

  Din 7 nopti pe saptamana, 6 sunt dedicate cititului. Lectura de seara este un moment drag sufletului meu, precum si un bun antrenament al creierului. Asadar, am nevoie in acest sens de o carte buna care sa creeze propriul set-up, sa imi dea senzatia ca ma aflu pe un alt taram, intr-o alta viata. Cum ar spune Llosa, „trăim atâtea vieți câte cărți citim”.

  0
 • Antonia, 2 aprilie 2018 at 6:36

  Locul meu preferat de citit este patul meu, intre perne pufoase, paturi calde, langa o veioza, unde pot citi pana noaptea tarziu.

  0
 • Anamaria, 2 aprilie 2018 at 7:14

  Cel mai mult imi place sa citesc seara, inainte de culcare. Ma linisteste foarte mult sa tin cartea preferata la lumina difuza a veiozei, alaturi de o cana de ceai de tei. E ritualul meu preferat de a ma deconecta de toata agitatia de peste zi si de a ma lasa purtata intr-o alta lume, cea a cartii pe care o tin in mana. ?

  0
 • Andreea Dumitru, 2 aprilie 2018 at 7:34

  Step up ul meu preferat nu pot sa zic ca este un loc anume, citesc si in pat si la masa si pe jos si oriunde atat timp cat simt nevoia de evadare

  0
 • Bianca, 2 aprilie 2018 at 7:35

  Cel mai mult imi place sa citesc acasa cu o cana de ceai in mana, la o cafenea draguta si linistita cu o cafea buna sau pe plaja, vara evident, savurand un coktail delicios. ?

  0
 • Saviuc Diana, 2 aprilie 2018 at 7:44

  Eu prefer să citesc în pat. Lângă pat am noptiera plină de cărți și de semne de carte, plus o lampadar cu o lumină caldă, deloc obositoare.

  0
 • Cristiana Lucaci, 2 aprilie 2018 at 8:59

  Eu locuiesc într-un apartament așa că atunci când îmi deschid o carte mă așez pe canapea cu spatele la geam astfel încât sa am lumină naturală. Cu toate acestea, locul meu preferat de citit este curtea bunicilor mei, vara, unde mă pot bucura de aerul curat și cântecul păsărilor alături de cuvintele citite.☺

  0
 • Puian Adina Maria, 2 aprilie 2018 at 9:00

  Perfect set-up: o fereastră mare rotundă cu perne la şezut și o bibliotecă pe peretele din dreapta, să citesc acolo la lumina naturală a dimineții în timp ce îmi beau cafeaua cu caramel. Camera s-ar afla la etaj pe partea unde răsare soarele, așa as avea toată dimineața o lumină bună și razele soarelui mi-ar mângâia fața in timp ce lectura mi-ar mângâia sufletul. Frumoasă ideea cu acest giveaway, te felicit! ?

  0
 • Catrinel, 2 aprilie 2018 at 9:18

  Set-up-ul meu preferat este acasa, dimineata foarte devreme, cu geamul deschis, singura, cand atmosfera e de asa natura incat pot sa ma dedic lecturii si “cu mintea”, si cu sufletul. Cand prind aceasta ocazie ma simt mai mult decat recunoscatoare. Eu evadez in lumea mea, in cartile mele; aerul rece imi invaluie camera,orice sunet din natura creeaza armonia perfecta.

  0
 • Nicolle, 2 aprilie 2018 at 9:52

  Sunt o mare devoratoare de carti, n-am apucat pana acum sa citesc niciuna din cele 3 carti recomandate de Irina, dar mi le-am notat – must read!!!
  Ador sa citesc in fotoliul meu care se face pat, langa fereastra, lasand soarele sa mangaie atat cartea cat si pe mine, musai in pijamale si ciorapii colorati cu Alfie catelul in preajma mea…asta o fac cel mai des in weekend pana vine seara si aprind veioza din apropiere. E cel mai frumos si placut mod de relaxare si petrecere a timpului liber!

  0
 • Dumitrache Bianca, 2 aprilie 2018 at 10:13

  Ador diminetile din weekend, pe canapea cu o ceasca de cafea si o carte buna. <3

  0
 • Sela, 2 aprilie 2018 at 11:07

  In pat seara inainte de culcare; este modul meu preferat de a ma deconecta.

  0
 • Oana, 2 aprilie 2018 at 12:33

  Duminica dimineata, in pat, cu fereastra larg deschisa si cana de cafea pe noptiera. E momentul meu saptamanal de liniste, in care reusesc sa ma detasez de orice altceva si sa fiu doar eu cu mine timp de cateva ore. De citit, citesc mai des, dar dintre toate locurile si momentele, acesta e preferatul meu.

  0
 • Andreea, 2 aprilie 2018 at 12:42

  Ce deliciu regasesc in aceste carti. Spre rusinea mea, am auzit doar despre cartea “Un barbat pe nume Ove” si planific ca o comand dupa paste. Momentan astept o alta comanda de pe Okian cu 2 carti minunate, si abea astept sa mai dau o tura la biblioteca din orasul natal, sa vad ce carti imi mai fac cu ochiul.
  Mereu am visat ca atunci cand voi avea casa mea, camera mea neaparat trebuie sa aiba o bancuta la geamul inalt, pana aproape de tavan, unde pot sta linistita si pot citi in voie. Sa vad cu un ochi cum trec toate anotimpurile dincolo de fereastra mea, asa cum trec paginile cartilor, impreuna cu magia implicita. Cat despre fiecare look pe care l-ai prezentat, in functie de carte… nu cred ca ma pot hotara la unul dintre ele. Sunt asa romantice si ma duc cu gandul la o plaja, la valuri si aer sarat. Uite inca un loc unde m-ar uita lumea citind…
  Minunat giveaway, eu i-as daruii toate cartile mamei, dupa ce le citesc eu, evident. Este o mare iubitoare de carti, nu poate adormi noaptea daca nu citeste macar 2 pagini, orice ii cade in mana.

  0
 • Miruna, 2 aprilie 2018 at 12:48

  Imi place foarte mult sa citesc, insa dupa venirea in familie a printesei noastre, imi gasesc greu timp sa citesc, astfel ca atunci cand incep o carte care “ma prinde”, o citesc oriunde: in bucatarie printre momentele de pauza cand gatesc, pe coltar cand pitica doarme, seara in pat inainte sa cad rupta de oboseala… Nu locul unde citesc conteaza, ci cartea si mesajul pe care mi-l transmite.

  0
 • Teodora, 2 aprilie 2018 at 13:11

  Atunci cand vremea e frumoasa, eu si prietena mea luam o patura si ne asezam pe iarba, la umbra unui copac daca este prea cald, in parcul Tineretului din Bucuresti pentru ca locuim foarte aproape de el. Este o placere unica sa simti cum iti bate vantul in par sau sa faci o pauza de la lectura si sa admiri lacul! Pentru noi doua este cadrul perfect 🙂

  0
 • Mădălina, 2 aprilie 2018 at 13:42

  Cărțile bune se savurează cel mai bine alături de lumânări cu miros de portocale și cu sunetele unui playlist de chill-jazz pe fundal, completate de aroma intensă a ceaiului negru cu lapte băut din cana preferată.

  0
 • Andra-Larisa Cristea, 2 aprilie 2018 at 13:53

  Trebuie sa incep comentariul meu, prin a va felicita, sincer, pentru initiativa! Descrierile cartilor, au fost nici prea prea, nici foarte foarte. Exact ce trebuie sa iti activeze curiozitatea. Cat despre set-up-ul meu preferat pentru lectura, nu pot sa spun ca mi-am creat un sablon. Cand o carte te capteaza, clar, nu mai renunti la ea, indiferent de ambient, loc. Tot ce pot spune, e ca un plus de savoare o da o zi ploioasa, in care, sub “muzica” picaturilor de ploaie, ador sa ma cuibaresc sub o patura pufoasa, intre multe perne si sa ma “scufund” intr-o carte, pe care sa nu vreau sa o las din mana, pana la ultima pagina. Oricum, oricare ar fi set-up-ul, pt mine cel mai mult conteaza sa fie liniste in jurul meu, astfel, ca toata atentia mea sa fie asupra cartii.

  0
 • Badea Simona, 2 aprilie 2018 at 14:05

  Pe o banca in parc sau chiar pe iarba, la umbra unui copac, ori in leaganul bunicii de la tara, inconjurata de liniste si soare?

  0
 • Octavia Boca, 2 aprilie 2018 at 14:35

  Acasă, în colțul camerei mele, lângă fereastră, după o ploaie bună, în momentul acela când este aerul mai curat ca niciodată, stând în fotoliul meu, sub o pătură pufoasă, savurând o ceașcă de ceai și citind in liniște cartea mea preferată din acest moment: “Civilizația spectacolului” de Mario Vargas Llosa.

  0
 • Miruna Andrieş, 2 aprilie 2018 at 15:14

  În tren, între facultate și casă. Peisaj frumos, sunetul trenului și o carte bună.

  0
 • Isa, 2 aprilie 2018 at 16:24

  Ploaie de vară,seara,un pahar de vin rosé..perfect set up for reading a good book

  0
 • Georgiana, 2 aprilie 2018 at 16:31

  Ceai de mentă, o pătură pufoasă, multe perne, liniște și “perechea de ochi” care mă ajută să fiu atentă la orice detaliu ??❤️❤️

  0
 • Izabela Enache, 2 aprilie 2018 at 17:12

  Citesc oriunde si oricand, insa cel mai bine ma deconectez acasa, pe o perna moale,langa pisica noastra ???

  0
 • Laura, 2 aprilie 2018 at 18:01

  Cel mai des imi place sa citesc in pat, stand confortabil cu cartea-n brate, fara zgomote de fundal si cu ceva cald langa, desi de multe ori sunt prea absorbita de carte si uit respectiva bautura neterminata pe noptiera, dar face parte din farmecul cititului 🙂

  0
 • Silvia, 2 aprilie 2018 at 19:51

  Set-up-ul este mereu diferit, intrucat imi place miscarea si schimbarea, set-up-ul meu perfect depinde foarte mult de starea pe care o am dar si mai mult de cartea pe care o citesc.

  Daca citesc o romanta as alege un camp cu flori sau o gradina cu o masa si scaune din fier forjat alaturi de un ceai de lavanda. Daca citesc o carte business like imi place sa fiu intr-o cafenea sau undeva la o masa unde pot lua notite daca este cazul. Daca citesc o bibliografie a unei personalitati in functie de ceea ce citesc in carte imi place sa ma duc unde gasesc o legatura cu ceea ce citesc. Am citit recent bibliografie lui Peggy Guggenheim – Confesiunile unei dependete de arta – astfel ca m-am dus intr-un muzeu de arta pe o banca sa citesc linistita.

  Orice loc care ma inspira si ma transpune cat mai mult in carte, este locul perfect pentru mine! <3

  0
 • Adriana Smadoiu, 2 aprilie 2018 at 22:40

  O ciocolata calda, o lumanare parfumata si perne fluffy.

  0
 • Daria, 3 aprilie 2018 at 5:55

  Nu este nimic mai placut decat sa citesc in pat, infasurata intr-o patura pufoasa, la lumina difuza a veiozei si cu o cana de ceai langa mine.

  0
 • Stefania Hetrea, 3 aprilie 2018 at 11:53

  Locul meu preferat pentru lectura se afla in fata ferestrei. Prefer sa am cat mai multa lumina naturala, sa am o mica priveliste asupra naturii. Desigur, nu poate lipsi paturica mea preferata, o cana de ceai de menta si mai ales cainele meu care doarme lenes in bratele mele

  0
 • Şuibea Adina Nicoleta, 3 aprilie 2018 at 18:04

  Purtând o ţinută cât mai lejeră, preferabil pijamale, cu o cană de ceai fierbinte lângă mine, un creion sau etichete colorate pentru marcarea parţilor sau a replicilor care m-au impresionat, într-un ambient cât mai liniştit, comod, înconjurată de muulte perne şi păturici pufoase.??

  0
 • Claudia Girleanu, 3 aprilie 2018 at 18:16

  Set-up-ul meu preferat de lectura e in aer liber, la un picnic sau la piscina.. cand iarna nu-mi permite asta, canapeaua ramane preferata mea, mereu asa cozy ?

  0
 • Cristina, 5 aprilie 2018 at 7:23

  Set-up-ul perfect ar fi un hamac, la umbra unui nuc batran. Vara. O adiere usoara. Si clatite cu dulceata de flori de salcam. ?

  0
 • Mada Gutanu, 5 aprilie 2018 at 10:45

  Imi place sa merg la tara, sa-mi pun o patura groasa in leaganul de stejar si sa ma las cuprinda de firul narativ, sa uit de cotidian si sa ma delectez cu o carte buna.

  0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW