Romanian Creative Week

Romanian Creative Week

Romanian Creative Week își lansează oficial identitatea în online și își propune să fie cel mai important eveniment creativ organizat în România, ce aduce toate industriile creative într-o spectaculoasă săptămână de evenimente și activări. Anul acesta, Iașul va deveni pentru o săptămână, și nu numai, locul în care tehnologia întâlnește și pune în valoare creativitatea.

Prima ediție a Romanian Creative Week – Romanian Fashion Week (un eveniment cu o istorie spectaculoasă de mai mult de 10 ani) –  urmează să își întâlnească cei mai buni prieteni: arhitectura, artele interpretative, muzica, artele vizuale, publicitatea, new media (instalații interactive computerizate, realitate virtuală și realitate augmentată) și designul industrial.
Conceptul vine cu obiectivul de a facilita întâlnirea dintre tinerii creativi cu profesioniști ai domeniilor vizate într-un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor creative atât în țară cât și în regiune.

 

Fashion

Într-o perioadă în care nu se acordă suficientă susținere noilor talente, Romanian Fashion Week (RFW) își urmează primul și cel mai important obiectiv, acela de a descoperi și promova noi branduri creative. Teme propuse:

The Tent
Un cort cu spațiul tip black box destinat fashion show-urilor, cu podium alb de 27,5 m și sceno-tehnică de ultimă generație, The Tent este spațiul efemer, aflat în proximitatea Palatului Culturii din Iași, în grădinile ansamblului Palas. Va fi locul în care colecțiile designerilor consacrați vor fi prezentate alături de branduri creative curatoriate în cadrul Innovative Future Platform.

Expo Hall of Fame

O retrospectivă a Romanian Fashion Week-ului, cu pagini din istoria celor 12 ediții, cu imagini memorabile, produse vestimentare din arhiva designerilor și un visual storytelling marca Ovidiu Buta, care va curatoria această expoziție-eveniment, în atriumul spectaculos al Palatului Culturii din Iași. Va fi o incursiune în moda românească și o proiecție spre ceea ce poate să însemne viitorul acestei industrii.

Expo Răzvan Ciobanu – In memoriam –

Răzvan Ciobanu a debutat pe podiumul Romanian Fashion Week de la Iași. A marcat în mod semnificativ traseul modei românești prin spectaculoasele prezentări realizate pentru brandul propriu, prin direcția creativă dată mărcii irina schrotter timp de mai mulți ani, cât și prin prestigioase proiecte realizate cu artiști din diverse domenii. Această expoziție este un omagiu pe care designerii din Romanian Fashion Week îl aduc talentului excepțional al designerului Răzvan Ciobanu.
Ovidiu Buta și Alina Gavrilă Borțun sunt curatorii acestei expoziții – o rememorare a unei cariere unice.

Visual Arts

Ilustrarea lumii prin diferite metode decorative. Locul de întâlnire al artelor, care adaugă o latură estetică realității.

New Media Alley

Arta nu necesită neapărat existența unui muzeu sau a unei scene pentru a fi expusă. Ea poate să ocupe un loc în viața noastră în cu totul alte moduri. Ne propunem să descoperim creativitatea în epoca digitală, felul în care tehnologia augmentează imaginația și crearea unor experiențe emergente ca rezultat al interacțiunii lor.

Multisensory

„Frânturi de Vise” este o experiență multisenzorială (artă, tehnologie și simțuri), menită să ofere privitorului o experiență completă și coerentă, pentru a facilita transpunerea în universul imaginat de artist.

Artist: Alexandra Vulpe
Curator: Silvana Dulamă-Popa
Lighting: Design Alin Popa
Concept creativ: Lights & Magic

Află mai multe despre celelate categorii incluse în concept dar și detalii legate de programul expozițional, aici.

Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. S-a înființat în Iași, în august 2011.

Obiectivul principal al FEPIC este acela de a susține în mod nemijlocit creativii și creativitatea. Importantă este și facilitarea întâlnirii dintre tinerii creativi și nume consolidate deja ale creativității românești într-un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor creative în România și în regiune.

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW