Rock x iELM and Autumn Plans

Rock x iELM and Autumn Plans

Probabil cel mai frumos lucru când vine vorba de copii și cum petreci timpul cu ei, e tocmai simplitatea fiecărui moment, așa cum este el.

Fiecare zi e diferită, fiecare anotimp cere altceva, iar în raport cu copilul care creste și se dezvoltă toate acestea devin un element de noutate în viața de familie.

Rock e curios, poate ca toți copiii, însă intotdeauna l-am îndemnat să fie așa. Ce e asta și cum functioneaza? Dimineața facem cafeaua împreuna și de fiecare dată nu înceteaza sa ma uimească privirea aia plina de entuziasm, curiozitate și lumină când începe să curgă cafeaua.

Spune câteva cuvinte: keke (coffee), apa (water), papa (mancare), kat kat (kitty cat, pisica), apl (mar) pe lângă basic-urile mama, tata, caca care sunt și ele directionate către cineva sau o acțiune. Așa că dimineața când ieșim din cameră, primul lucru pe care îl facem împreună este cafeaua: eu un latte cu spumă de lapte de cocos sau migdale, el spumă de lapte. Și bem cafeaua la masă sau la locul de joacă.

Curiozitatea copiilor este nativă, însă trebuie incurajată, mereu i-am explicat încă de la câteva zile ce vede, ce face acel lucru, ce fac eu în acel moment (ex. Mama is doing makeup, I’m working on the computer… etc) tocmai pentru a-i aprinde curiozitatea pentru tot de la natură la digital, de la cărți la povesti audio etc, și pentru a-i dezvolta vocabularul nu prin repetiție infinită: this is red. What colour is this? Red. This is red. Ci prin conversație: this is an apple, it has the colour red like mama’s nails, like strawberries or the core of watermelon which are all fruits by the way, but also, RED.

Nu am studiat vreo variantă sau alta însă instinctiv asta mi s-a parut mai potrivit. Iar el e tare atent la discuție și la ce îi spun.

Zilele trecute am iesit în parc să facem cateva poze cu salopeta iELM și am salvat cateva și pentru blog pentru că după cum v-am spus am simțit nevoia să revin și aici cu mai mult content, în scris. Ținuta mea e in întregime de pe About You iar bocancii foarte comozi si foarte usori de altfel, cu blanita pe interior, sunt de la Bigiottos, un producator local de incaltaminte.

Rock poartă o salopeta esențială as zice de la iELM, potrivită pentru perioada asta a anului, când e frig, plouă, e vânt și o pereche de încălțări de la H&M. Am scos SUV-ul la plimbare, cum îmi place să îi zic căruțului din piele de la Mima Xari, și am fugit in parc. Am petrecut câteva clipe vorbind despre plecarea în Barcelona din noiembrie și despre ce mai avem de rezolvat până atunci cu viza lui Gilly și ne-am imaginat o vreme cel putin la fel de bună și acolo. Dar despre plecarea asta vă spun mai multe în alt articol. Thanks for being here. See you soon!

Love, A.

1+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW