Netflix & Chill: 10 recomandări de sezon

Netflix & Chill: 10 recomandări de sezon

De sezon în sensul că e perioada cu zile scurte, nopți mai lungi, brazi împodobiți, vin fiert, șosete groase și pături pufoase. Adică set-up perfect pentru Netflix binging. Dacă îți petreci zilele libere din această lună pe drum, prin aeroport sau în zbor spre destinații mai calde sau mai reci (după preferință), sper că știi deja de opțiunea de download din contul tău de Netflix. There you have it, also available offline. You’re welcome.

Avem 10 recomandări. De la show-uri de stand-up, la documentare sau serii deja cunoscute. Scroll down and enjoy!

  1. Narcos: Mexico. Noua serie Narcos explorează originile războiului modern împotriva drogurilor, într-o perioadă în care lumea traficului mexican era formată din confederații libere și dezorganizate, conduse de producători și dealeri independenți. Este inspirat din fapte reale și spune povestea unui agent DEA american ajuns în Mexic, în antiteză cu povestea unui cultivator de marijuana cu ambiții grandioase, de a ridica un imperiu al drogurilor în Guadalajara. Dacă ți-au plăcut seriile Narcos de până acum, este un must watch. (imdb: 8.7/ Rotten Tomatoes: 85%)
  2. House of Cards. Season 6. Ok, îți propun ultimul sezon în ideea în care ești la zi cu toate celelalte. Dacă nu ești, musai trebuie sa fii. Ultimul sezon a generat multă vâlvă în online și a divizat clar două tabere: a celor care au apreciat scenariul care o are în prim plan pe Robin Wright (în rolul lui Claire Underwood/Hale) și a celor care au criticat dur lipsa de consistență a întregului release. Adevărul cred ca este undeva la mijloc, am ținut morțiș să îl văd pentru că eram curioasă cum vor adapta povestea după întregul scandal cu Kevin Spacey. Și da, mi-a plăcut foarte mult interpretarea lui din sezoanele 1-5, cred că este un actor excelent, în ciuda problemelor pe care le are și le-a generat în viața lui personală. (imdb: 8.9/ Rotten Tomatoes: 78%)
  3. Peaky Blinders. Adică un serial cu bărbați frumoși, arme, droguri sex și violență (combo fatal). Acțiunea se desfășoară în Birmingham, Anglia, la finalul primului Război Mondial și îl are în prim plan pe Thomas Selby (jucat de Cillian Murphy), liderul unei grupări cu valențe criminale. Dialogul, costumele, cadrele și întreg conceptul merită urmărite. Are patru sezoane, următorul este anunțat pentru primăvara lui 2019. Deci ai timp să ajungi la zi. (imdb: 8.8/ Rotten Tomatoes: 95%)
  4. Bani murdari. De la credite oprimante și până la mașini care păcălesc testele de emisii, această serie de documentare divulgă rețeaua de lăcomie și corupție a marilor corporații. Te pune pe gânduri în legătură cu multe lucruri dar hey, you must keep the faith in humanity alive! (imdb: 8.2/ Rotten Tomatoes: 100%)
  5. Turism macabru. Seria asta mi-a plăcut maxim! Poate pentru că este despre călătorii și ai ocazia să vezi prin intermediul unui show atât de multe locuri, poate pentru că a îmbinat ideea asta cu particularități cel puțin ciudate ale unor locuri sau persoane, nu știu, cert este că merită urmărit. (imdb: 7.7 / Rotten Tomatoes: 71%)
  6. Michael Che Matters. Cel mai bun stand-up de anul asta, am zis! Cred că l-am urmărit de cel puțin trei ori și asta mi-a adus aminte de o chestie pe care am citit-o, de multe ori suntem impresionați de felul în care sunt spuse poveștile și asta poate depăși de multe ori povestea în sine. (imdb: 7)
  7. Trevor Noah. Afraid of the dark. O apariție tânără pe scena stand-up, Trevor Noah vorbește deschis despre rasism, Africa de Sud, dileme existențiale și accente. Partea interesantă este că a scris și o carte, o găsiți aici(dar și în magazinele de la noi). Deja este pe lista mea de lecturi programate pentru acest final de an. (imdb:7.1)
  8. Planet Earth. Pentru că te duce cu gândul la Teleenciclopedia și asta, cel puțin pentru mine, înseamnă de cele mai multe ori atmosferă cozy, lumini difuze și nimic altceva pe fundal în afară de vocea gazdei acestui documentar. În plus, așa am aflat lucruri interesante despre pinguinii imperiali. Și nu numai. (imdb:9.4 / Rotten Tomatoes: 100%)
  9.  Povestea lui Dumnezeu. Pentru că Morgan Freeman și pentru că vorbește despre subiecte importante cum ar fi importanța religiei în istoria omenirii, modul în care se leagă credințele și răspunsurile posibile la întrebările majore ale vieții. (imdb: 8/ Rotten Tomatoes: 100%)
  10. Marea cursă de Crăciun/Arthur Christmas. Nu putea să lipsească din listă un film cu și despre Crăciun. Este o producție ceva mai veche, dar avem deja experiența unor filme mai vechi pe care le urmărim cu aceeași plăcere în fiecare an (vezi Home Alone). (imdb: 7.1 / Rotten Tomatoes: 76%)

Să aveți seri liniștite și relaxante. Ah, și să nu uit. În pauzele de binging, să vă actualizați și lista de lecturi pentru anul acesta. Finalul lui 2018 se apropie și ambițiile noastre de la începutul anului, de a citi mai mult, trebuie respectate. Cred că ne putem asuma o situație de tipul ”îngrășarea listei de lectură în Ajun”.

 

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW