MONOCHROME – DOWN SYNDROME FASHION

MONOCHROME – DOWN SYNDROME FASHION

Asociația Down Plus București organizează pe data de 4 Octombrie 2020, începând cu ora 15.00, la Grădina de vară Herăstrău a Teatrului C-tin Tănase, prezentarea de modă MONOCHROME – DOWN SYNDROME FASHION, la care designerii, modelele și artiștii sunt persoane cu sindrom Down.

În perioada Iulie-Septembrie 2020, 20 de tineri cu sindrom Down din Asociația Down Plus București și 20 de tineri tipici au realizat ateliere de pictură în aer liber în cadrul taberei Monochrome. Atelierele au fost coordonate de artista Anne Chirițescu și au fost inspirate din trăirile tinerilor cu dizabilități. În urma taberei, atelierele au fost continuate de către tinerii artiști în mod individual. Fiecare participant la proiect și-a realizat o serie de ținute, pornind de la alegerea designului și a croielii, până la stilizarea întregii ținute printr-o serie de picturi proprii.

Atelierele sunt urmate de cea mai interesantă parte a proiectului, marcată de prezentarea de modă. Fiecare tânăr artist va avea șansa să își prezinte pe scenă propriile creații. Înainte de eveniment, tinerii se vor bucura de ședinte de make-up și hair styling organizate de Asociația Frizerat & Ciprian Ungureanu Academy. Ținutele pregătite de artiștii și designerii cu sindrom Down vor fi publicate și în cadrul revistei Monochrome. Pentru ca totul să fie imortalizat corespunzător, tinerii au avut parte de o ședință foto profesională realizată de Damian Pavel Photography.Prezentarea de modă și întreg proiectul își propun să arate abilitățile infinite ale persoanelor cu sindrom Down. În acest demers al integrării în societate, Asociația Down Plus București a avut parte de susținerea Primăriei Municipiului București și a Centrului pentru Tineret al Municipiului București. Întregul proiect este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

3+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW