MET GALA 2019

MET GALA 2019

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, o festivitate care promovează și valorifică arta și libertatea și frumusețea de a te exprma, Met Gala, a propus prin ediția de anul acesta o abordare îndrăzneață a stilului, o tranziție de la „Sun Kings” la „Drug Queens” conform lui Anna Wintour, editor șef a revistei VOGUE.

Tema de anul acesta a galei a fost CAMP, un concept inspirat de eseul scris de Susan Sontag în 1964 – „Notes on Camp” – care exemplifică și ilustrează sensul lucrurilor care ne lasă fără cuvinte. CAMP este despre iubirea față de fantastic și sensibilitate, despre exagerare și despre transpunerea într-un personaj – despre imboldul de a fi tu însăți. Această noțiune își poate găsi inspirația fie în eleganța anilor 50’-60’ – o perioadă frumoasă a modei, în aducerea la viață a unor basme și povești sau în libera imaginație a oricărei persoane – până la urmă esteticul CAMP încurajează autenticitatea.

Fără dar și poate, ediția de anul acesta a fost una extraordinară datorită diversității aflate printre ținutele vedetelor, dar și datorită viziunii unice a designerilor. Met Gala 2019 a fost mai mult decât o festivitate; a fost un spectacol – o piesă de teatru unde fiecare invitat a dus la extrem perspectiva sa asupra artei și a imaginației.

Vă aducem astăzi pe blog zece dintre cele mai spectaculoase look-uri de pe covorul roșu:

Anna Wintour – aceasta „a pășit” împreună cu Karl Lagerfeld, rochia sa fiind creată de către designer înainte ca acesta să se stingă din viață.

Lady Gaga – poate să fie încoronată regina CAMP-ului datorită personalității sale, dar și creației lui Brandon Maxwell. Aceasta nu ne-a surprins cu o ținută, ci cu patru, intrarea sa pe covorul roșu fiind un spectacol senzațional în care artista a pus în scenă latura sa artistică .

Billy Porter – o prezență de aur, la propriu și la figurat, acesta a surprins prin intrarea sa, pășind pe covorul roșu precum un rege – un zeu al soarelui.

Miley Cyrus – o ținută semnată de Saint Laurent, aceasta a propus un aer disco și jucăuș a noțiunii de CAMP, artista explicând într-un interviu că pentru ea, acest concept înseamnă să fii tu însăți fără ezitare.

Kim Kardashian – aceasta se face remarcată din nou prin talia sa bine definită, ținuta acesteia înfățișând “the idea of a California girl stepping out of the ocean, wet, dripping”. Inspirația designerului Manfred Mugler a fost Sophia Loren, un simbol al frumuseții a perioadei 50’-60’.

Nina Dobrev – precum o zână din povești, aceasta a purtat una dintre cele mai spectaculoase creații ale lui Zac Posen care a oferit o nouă perspectivă couture-ului – o viziune 3D a modei.

Lily Collins – o ținută realizată de Giambattista Valli care reușește să ne ducă cu gândul la frumusețea lui Elizabeth Taylor, întreaga inspirație pornind de la colierul Cartier pe care actrița îl poartă în seara festivității.

Zendaya – povestea Cenușăresei a fost frumos „spusă” pe covorul roșu de către aceasta, purtând o creație deosebită marca Tommy Hilfiger care a adus un strop de magie și farmec întregii seri.

Dua Lipa – creația Versace pe care artista o poartă ne duce cu gândul la „Visul unei nopți” de vară prin tonurile romatice ale rochiei – un amestec hipnotizant de nuanțe de mov și albastru-verzui.

Jared Leto – estetica Gucci a ținutei acestuia propune o variantă elegantă de amuzament a noțiunii de CAMP, o exagerare comică a acestui concept care, conform eseului din 1964, nu trebuie să fie luată prea în serios. Acesta întoarce capete pe covorul roșu, inclusiv pe cel pe care îl poartă în mâinile sale, ținuta lui Jared Leto venind la pachet cu o replică a chipului său.

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW