Machiajul corector – contouring

Machiajul corector – contouring

Probabil una din tehnicile despre care ai auzit pentru că tot mai mulţi make-up gurus o folosesc, tehnica de contouring se foloseşte pentru a evidenţia anumite calităţi sau pentru a ascunde unele trăsături prea evidenţiate.

Personal folosesc această tehnică de machiaj încă din prima zi de când am auzit de ea. Ai nevoie în principal de trei lucruri, pe lângă fondul de ten (acestea le folosesc eu):

 1. un fard maro mediu, mat, fără particule strălucitoare;
 2. un fard iluminator, sidefat, auriu;
 3. două pensule în unghi, de blush sau de faţă – poţi folosi una singură, dar curăţarea îngreunează procesul.

După ce te-ai dat cu fond de ten, aplică un strat subţire de pudră de culoarea tenului tău – te ajută la matifiere şi face tot procesul mai uşor în sensul că, dacă se întâmplă să greşeşti, poţi corecta mult mai uşor pe o bază de pudră decât pe una de fond de ten. Pudra te va ajuta şi în cazul în care ai exagerat puţin cu umbra sau lumina, prin estompare. Dacă ai pus prea mult fard pe pensulă nu sufla niciodată peste ea – oricât de stupid ar suna, rişti să livrezi nişte particule de salivă de toată frumuseţea care să ţi se întindă apoi pe faţă. Urât. Foloseşte în schimb palma pentru a scutura uşor pensula de excesul de produs.

Sunt anumite caracteristici ale feţei pe care vrem să le accentuăm şi să le corectăm. Umbra şi lumina vin în ajutorul nostru în acest sens deoarece creează dimensiuni, adâncimi şi culmi. Aplică pe mijlocul frunţii, pe pomeţi şi pe bărbie fardul auriu, iluminator, pentru a aduce în faţă aceste accente. Foloseşte fardul maro mat, pentru a da profunzime obrajilor, pentru a contura un maxilar mai ferm şi pentru a subţia nasul. Aplică o cantitate mică de fard pe pensulă şi apoi întinde-o pe lateralele nasului, inclusiv pe nări, pentru a subţia optic un nas lat. Puţin fard iluminator pe vârful nasului dă un efect de 3D şi o stălucire naturală de vară. Ai grijă aici însă, să nu exagerezi, pentru că nu vrei să arăţi de parcă ai căzut cu nasul în cutia de fard…

MORE & VIDEO, here  <3

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

 • Laura, 31 mai 2012 at 12:12

  Mi-ar placea mult daca ai face tu un tutorial? Cred ca ne-ar ajuta mai mult

  0
 • Dia Moraru, 31 mai 2012 at 17:46

  Merci de articol, chiar e de folos, o sa il printez si o sa mi-l pun pe oglinda, pt ca eu una nu ma pricep mai deloc la make-up-ului in afara de uzul foundului de ten, a creionului de ochi si a rimelului… iata la asta se rezuma talentul meu!

  xoxo Dia!

  http://www.peach-punch.com

  0
 • aaaneaneee, 15 iunie 2012 at 15:04

  si metoda merge pt ofice forma a fetei. imaginea sus e buna pt o fata usor rotunjita? vreau sa spun ca pometii mei sunt mai bine definitii decat in imagine datorita oaselor fetei care sunt mai proeminente. e ok sa incerc asa?

  0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW