Istituto Marangoni Week 3 – Final Exam and My thoughts on this experience

Istituto Marangoni Week 3 – Final Exam and My thoughts on this experience

Înapoi în Milano

După weekendul prelungit petrecut la Roma alături de Raul, ne-am întors la Milano unde mă pregăte am pentru ultima săptămână de studiu și pentru examenul final. Am continuat cursurile și activitățile pe care le aveam extra-program (see the vlog) și m-am pregătit noapte de noapte pentru examenul final. Cum se apropia data de 14, emoțiile creșteau. Deși vorbisem în public de atâtea ori și știam că nu am o problemă cu asta, emoțiile anticipate sunt mereu prezente acolo, după colț. 

Cum mi s-a părut experiența la Istituto Marangoni?

Nici nu știu de unde să încep. A fost o provocare pentru mine să trăiesc în Milano timp de trei săptămâni, știam asta când am ales cursul – știam ce mă așteaptă, știam că voi trece prin tot soiul de emoții și situații însă ca de obicei – cum se întâmplă cu orice alt lucru față de care am avut emoții – a fost o experiență care m-a ajutat să cresc. 

M-a adjutant să-mi deschid gândirea, să citesc în alt fel podiumurile de modă și trendurile care fie se lansează, se dezvoltă, fie mor. Mi-am făcut prieteni noi (încă ținem legătura), am învățat lucruri cu adevărat folositoare pentru domeniul în care activez, a fost o experiență pe care mi-aș dori să o aveți fiecare dintre voi la un moment dat, în domeniul vostru. 

Cum a fost la examen?

Examenul final a fost oral, am avut de pregătit și prezentat un Trend Book pentru anul 2020 in viziunea noastră. Pornind de la evenimentele globale care sunt în desfășurare, dar și cele viitoare, de la micro si macro trendurile din prezent, imaginile din research-ul de runway – online sau offline, după trei săptămâni de studiu și cursuri care să ne dezvolte atât abilitățile tehnice cât și pe cele creative, eram pregătiți să ieșim în fața clasei. Am fost prima care a prezentat, iar nota finală a fost 85 din 100 de puncte. Am primit notele finale la vreo două săptămâni după revenirea în țara, iar diploma, pe loc. Ca majoritatea lucrurilor care țin de Marangoni – și notele le-am aflat tot online, din contul nostru de student. 

 

#FashionSeries on Youtube

Atunci când am început seria de Fashion pe Youtube m-am gândit bineînțeles la video-urile pe care vreți să le vedeți voi – propuneri de look-uri pentru diferite evenimente, cum îmi pregătesc ținutele, formatele clasice de closet tour, what’s in my bag, dar și episoade de acest gen – vloguri mai lungi care au legătura cu lumea modei, interviuri și evenimente. Sper ca aceasta serie să vă fie la fel de folositoare cum v-a fost cea de beauty, în perioada următoare ne vom concentra exact pe această zonă. Propunerile sunt desigur, bine-venite.

Acum vă invit să vă așezați confortabil să vă puneți căștile și să retrăim împreună, ultima săptămâna la Milano – pregătirile pentru examen, experiența de la targul Milano Unica și ultimele clipe petrecute în apartament, înainte de zborul spre Cluj.

 

 

 

1+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW