In the Spotlight: NYFW

In the Spotlight: NYFW

Ediția de toamnă a New York Fashion Week de anul acesta s-a desfășurat în perioada 6-14 Septembrie și a debutat cu aniversarea a 50 ani a brandului Ralph Lauren, părintele vestimentației sport americane. În cele cinci decenii de existență, brandul a definit ideea de lifestyle în strânsă legătură cu stilul vestimentar și a reușit să exporte atracția față de o națiune așa cum nici o altă marcă de modă de origine americană nu a mai reușit. Până la urmă, vorbim despre un designer cu origini puternice, Ralp Lauren s-a născut în Bronx. There’s that.

New York este genul de oraș care poate stârni obsesii. Vestimentare și nu numai. Probabil ăsta este și motivul pentru care branduri de tip start-up aleg să își inaugureze aici primele colecții, scriind file noi în istoria vestimentară a metropolei americane. Pyer Moss spre exemplu, o companie fondată în 2013 în jurul unei misiuni care promovează narațiuni construite în jurul moștenirilor culturale și a activismului, a stârnit puternice reacții cu show-ul organizat la Weeksville, o comunitate fondată la mijlocul secolului XIX de o comunitate de afro-americani.

Tom Ford pe de altă parte, a prezentat în cadrul unui show organizat la Park Avenue Armory o colecție clasică, elegantă și senzuală, păstrând notele high-end care nu îți permit să uiți că brandul este unul de lux, până la urmă. Folosind culori neutre – negru, nuduri, gri și alb, precum și șireturi, piele, imprimeuri, mătăsuri și pene, designerul s-a impus printr-o colecție departe de a fi plictisitoare, reprezentată pe catwalk inclusiv de Gigi Hadid.

Bad Gal Riri did it again. Savage x Fenty Lingerie Collection este cea mai nouă creație ieșită de sub guvernanța starului originar din Barbados. Vorbim despre un statement show aici, o mișcare de care piața vestimentară și întreaga lume chiar avea nevoie. Noua colecție promovează piese potrivite pentru orice femeie, indiferent de rasă, culoare, greutate, aparență. Joan Smalls, Slick Woods, Gigi și Bella Hadid sunt doar câteva nume sonore care s-au alăturat campaniei și au promovat diversitatea, spiritul de suport pe care noi, femeile, ar trebui să îl manifestăm una față de alta și trebuie să recunoaștem, au reușit să emoționeze atât audiența aflată la fața locului, cât și publicațiile offline/online care au dus povestea mai departe.

Enjoy your Sunday, babes!

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW