HIRI of #LuxNorthMale: THE PRIVATE RESERVE

HIRI of #LuxNorthMale: THE PRIVATE RESERVE

Continuăm seria de travel cu o nouă incursiune in mood-ul THE PRIVATE RESERVE. Când vine vorba de luxury travel, fiecare resort de acest tip are o vila – the ultimate escape nest – care poate găzdui cu ușurință o familie mai mare sau gașca de prieteni, pentru o vacanță sau o ocazie specială (vezi aici ideea de destination wedding, care e atat de populară de câtiva ani buni).

În Maldive, fiecare resort aderă la un concept – Barefoot Luxury sau Robinson Crusoe / Castaway Experience find doar câteva dintre ele. LUX* North Male este un resort recent deschis (februarie 2019) care se adresează în primul rând pieței rusești și Middle Eastern. La un transfer scurt de la aeroportul din Male cu un speedboat (1h), această stațiune intimă este o sărbătoare vizuală de forme și tonuri nautice. Are un vibe de South Beach Miami, iar pata de culoare în jurul căreia s-a format tot conceptul e un roz aprins, astfel că odată ce le vezi pozele de pe Instagram, când vezi umbrele roz triunghiulare, știi că e vorba de LUX* North Male. Beneficiind de viziunea proaspătă a casei de design Miaja din Singapore, fiecare dintre cele 67 vile cu două etaje dispune de o piscină privată. Dacă te simți leneș, nici nu e nevoie să părăsești vila, to be honest. Pentru prima dată în Maldive, fiecare reședință este încununată cu un magnific Sky-Lounge privat. Asta înseamnă – private dining pe acoperit, cinema în aer liber și momente speciale la apus care pot fi pregătite de cei de la resort, doar pentru tine si invitații tăi.

The Private Reserve sau “Hiri” of LUX* North Male este o vilă în stil penthouse pe stâlpi construiți pe trei etaje. Cei 1000 de metri de suprafață cu vedere la un infinity pool imens, îți oferă o experiență de lux inegalabilă în Maldive. Vila retrasă poate găzdui până la opt oaspeți – o idee pentru familiile și prietenii care călătoresc împreună. Oaspeții de la LUX * Overwater Retreat își pot ancora iahtul langă vila. Mai apoi o gazdă va avea grijă de toate – de la rezervările tale pentru cină, la organizarea unui picnic pe o bancă de nisip din apropiere, până la amenajarea unei proiecții de film pe acoperiș sub stele. Datorită expunerii ei, Hiri este super retrasă, așa că ai parte de intimitate absolută și un view superb, la apus. Serviciile concergilor pe insulă sunt de neegalat, orice ai avea în minte se poate îndeplini, motiv pentru care trebuie să recomand LUX* North Male ca destinație de honeymoon.

Ultima seară din luna se miere am petrecut-o la Hiri LUX* North Male. Echipa ne-a pregătit o cină pe acoperis (putea fi la fel de bine o cină la piscină dacă mă întrebi, pentru că peisajul e superb acolo la apus). Ne-au așteptat cu sampanie lângă piscină, în lounge-ul/foișorul cu vedere la ocean și au făcut tot posibilul ca noi să ne simțim bine. Ceea ce, între noi fie vorba – e ușor de obținut într-un loc atât de frumos. E fain însă să vezi cum își tratează oaspeții de la venire la plecare. La plecare, geamantanele noastre aveau pe ele un biletel pe care scria ”You can go now, but come back soon. LUX*” – un detaliu forarte drăguț.

Noi am ajuns cu mașinutele de golf care sunt peste tot pe insulă, însă poți merge la fel de bine pe jos, era chiar aproape de noi, în capătul aripii de apus a vilelor. Ne-a adus de data asta însă Anastasia – gazda noastră de la LUX* North Male – de la Beach Rouge până la Hiri. Soarele apunea în fața noastră și deja se instalase de mult acel summer time sadness specific – cel puțin eu îl simțeam. Sejurul nostru fusese unul de vis, iar gândul că mă întorc acasă – la vremea poate nu atât de breezy și la lucru îmi alimenta nostalgia.

Hiri e un spectacol încă de la intrare, cu o podea care de deschide ca o piscină, un strat de plexi prin care vezi mișcarea apei sub picioarele tale, scări către etajul 1 pe dreapta, o sală de forță privată cu saună și dus, plus biroul, pe stânga. Nu mai trebuie să menționez, totul e din sticlă, soarele strălucește peste apă în față – il vezi mijind printre perdele înalte. Au profitat la maxim pe peisaj și de impactul pe care îl poate avea. Câtiva metri mai în față, după paravanele decorative, se deschide un living imens, o zonă de enternaining cu un tavan de 7-8 metri și balcon interior, dacă te intorci la 180 de grade. Finisajele, ca pe toată insula, premium. Ai o bucătărie principalăâ cu bar si loc de luat masa – generoasă și ea și o a II-a bucătărie mai mică, unde se gătește.

Living-ul se deschide către o terasă imensă – cu loc pentru plajă, un foișor imens umbrit, o piscină cu vedere la ocean, iar drept în față, piscina naturala. Am mai vorbit de ea. O scară ca cele pentru piscină, coboară direct în valurile oceanului. This is how freedom looks like, trust me.

Vila are true dormitoare, 3,5 băi, o sală de fitness, saună, piscină, zonă de chill pe acoperiș. Crede-mă zona asta de chill e atât de mare încăt poate găzdui o mică petrecere pe rooftop, cu ușurință. Când am luat cina acolo, ne-au adus un grill și mese pentru prepararea dish-urilor, încă o masa de două persoane, scaune și toată recuzita. Tot acolo, trei hamace într-o sferă imensă te invită să te uiți la stele, după ce-ai luat masa. Insula în sine e un vis, dar mai multe despre luna noastră de miere vă voi povesti într-un alt articol.

Stiai că numele de Hiri înseamnă de fapt o fomațiune de coral – multe altfel de formațiuni au fost găsite în ocean când se construia vila, așa ca au decis să le mute cu grijă de sub vilă astfel că intreaga reședință are acum un loc idilic pentru snorkeling. Poți sări in apă de pe ponton, iar peștii sunt chiar acolo, în fața ta. Apa e puțin mai adâncă în fata vilei. (Hint, poate ancora un yacht, vezi pozele de pe site-ul lor) însă e o plăcere să te răcorești acolo de-a lungul zilei. Trebuie doar să pui mâna pe telefon și să ceri un set de snorkeling (sau mai multe) și îți vor fi aduse la vilă în 20 de minute.

Para-para-paradiseeee! Nu uitați să intrați azi la mine pe Instagram, la stories pentru o incursiune vizuală în The Private Reserve Hiri of LUX* North Male. We loved our stay at the Hiri, thank you so so so much Aminath, Anastasiia & Athyph for the exquisite time while we were on the island. We will be back soon.

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

  • Claudia, 24 septembrie 2019 at 11:39

    Ce destinatii <3 arata fabulos!! Deocamdata nu imi permit astfel de experiente, insa Romania este minunata intr-un mare fel! Si sunt fericita. Ma inspir pentru noi destinatii din tara de aici: https://www.romanian-journeys.com/ . Poate ajuta pe cineva 😀

    0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW