Filmul Loving Vincent

Filmul Loving Vincent

Filmul Loving Vincent din 12 aprilie în cinematografele din România.

Loving Vincent este un film care prezintă viata și moartea controversată a geniului care a fost Vincent van Gogh. Un film la care s-a muncit enorm, fiind primul film realizat în întregime din picturi. Prima dată când am auzit despre acest proiect mi-am spus că musai trebuie să ajung să văd filmul, așa că vestea primită pe email cum că acesta va fi curând disponibil în cinematografele din țară m-a făcut să-mi doresc să scriu despre el în secțiunea de News. Doamnelor și domnilor, un film nominalizat la premiile Oscar – si care n-are cum să plece de acolo fără premiu, un film pe care de abia aștept să-l vizionez – Loving, Vincent – din 12 aprilie în cinematografele din România.

Titlul în sine te poartă circular – de la primul rând al poveștii până la ultima semnătură a artistului – în poveste. Cu drag, Vincent sau Loving, Vincent era modul în care Van Gogh și-a încheiat de-a lungul timpului cele peste opt sute de scrisori trimise fratelui său, Theo.

Filmul pornește de la ultima scrisoare neterminată și pune pe ecran existența pictorului printr-o tehnică modernă de animare a tabloului care promite să vă lase aceste imagini întipărite în minte, pentru mult timp. De ce? Pentru început – 125 de pictori din întreaga lume, printre care și artistele plastice de origine română Carmen Belean si Cătălina Codreanu, au realizat pentru acest film 62.450 de fotograme pictate în ulei. O muncă titanică, la care adaugi montajul, povestea, faptul că viața acestui geniu e redată tocmai prin limbajul artistic operelor sale… Cei de la The Telegraph au spus despre el că este “Un film care sparge regulile animației… Nu am mai experimentat așa ceva înainte.”, și “Loving Vincent, van Gogh merge la Hollywood.”. Hold on Hollywood, chiar vine. 

Vincent van Gogh a murit la vârsta de 37 de ani, lăsând în urma peste 2000 de tablouri. Regizoarea poloneză Dorota Kobiela, împreuna cu caștigătorul premiului Oscar, britanicul Hugh Welchman, au co-regizat un film cum nu s-a mai făcut sau văzut până acum, fiind primul film de lung metraj care folosește pictura ca tehnică de animație. Sper să ajungeți să îl vedeți și voi. Până atunci dă click aici pentru a viziona trailerul.

BITS & PIECES

 

 

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

  • HDcao, 25 martie 2018 at 7:12

    Un adevarat maiestru !

    0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW