Avon Life Colours by Kenzo Takada

Avon Life Colours by Kenzo Takada

Acum câteva săptămâni am petrecut trei zile la Paris pentru a descoperi atât inspirația care stă la baza noilor creații olfactive Avon Life Colour by Kenzo Takada cât și modul în care aceste parfumuri se nasc, în laboratoarele Firmenich din același oraș. Dacă petrecerea care a încheiat incursiunea noastră la Paris a fost una fabuloasă – și sunt sigură că ați fost alături de noi, pe stories, trebuie să vă mărturisesc că cel mai mult mi-a plăcut vizita în laborator. Le fel cum recent, la concertul Deliei, îmi era greu să mă concentrez pe show și mă gândeam în continuu la câtă muncă există în spatele unei astfel de reprezentații – decor, dansatori, costume, lumini, scenariu… m-am găsi și acum rătăcind pe holurile imensei clădiri Firmenich, acolo unde, după uși închise, avea loc un proces atent calculat (jumătate robotizat) prin care se obțineau cele două arome.

Tot acolo am luat parte la un soi de seminar olfactiv aplicat care era menit să ne aducă mai aproape de formulele celor două parfumuri, purtându-ne într-o călătorie vizual-olfactivă. Fiecare element în parte – para, zmeura, ceaiul verde, lemnul dulce sau vetiverul – completează buchetul parfumului feminin sau masculin, îmbrățișând și accentuând de fapt nota principală, de la care au pornit ambele parfumuri și anume magnolia. Am început cu un disc din ceramică cu aromă de magnolie – aroma de bază, apoi lămâie într-un soi de cutiuță cu pomiță care elibera aroma la apăsare… și am ajuns pănă la lemnul dulce care a fost reprezentat într-un mod surprinzător –  într-un shot de apă infuzată cu lemn dulce. În mod evident, culorile sunt foarte importante pentru Kenzo, așa că fiecare parfum are integrat albul magnoliei, după care vine o explozie de culoare – galben crud, rosu cardinal, verde mat, pudrat și lista continuă.

Avon Life Colour a fost creat de Kenzo Takada împreună cu doi dintre cei mai renumiți parfumieri ai casei Firmenich, Frank Voelkl și Olivier Cresp. L-am cunoscut pe Olivier care ne-a primit în birou lui unde se afla… probabil fiecare parfum care-ți vine acum, rapid, în minte. You name it, he did it. Un perete întreg, rafturi-rafturi ticsite cu sticluțe asupra căror arome și-a pus amprenta. Ne spune că nu are nici o implicație în ceea ce privește designul sticlelor de parfum, dar că de multe ori, primind un prototip al sticluței de parfum i-a fost mult mai ușor să “prepare” o aromă care să se afle într-o sinergie perfectă cu ceea ce își imaginează designerul.

La cei aproape 80 de ani, designerul  japonez Kenzo Takada, fondatorul brandului Kenzo, este o persoană caldă, energică și foarte modestă. A fost sufletul petrecerii în ultima zi la Paris, a sărit în piscina cu bile (avem o poză împreună de acolo, sper să o și găsesc să v-o arăt), a povestit cu toată lumea și a dansat. Nu îți venea să crezi că are totuși optzeci de ani. În cadrul petrecerii am descoperit noile parfumuri și am luat parte la o experiență multi-senzorială care te ducea din nou cu gândul la pozitivitate, culoare și acel joie de vivre. 

“La un moment dat, am fost prezentat echipei Avon prin intermediul companiei Firmenich, un mare producător de parfumuri, și după ce ne-am cunoscut, din discuții, mi-a plăcut manifestul Avon, care și-a făcut o misiune din a sprijini femeile din întreaga lume să aibă un job, să fie independente. În plus, am rezonat cu ce-și doreau ei – un produs de lux, dar care să fie totodată accesibil. Seamănă cumva cu ceea ce eu am făcut în fashion la începutul anilor `70 când am contribuit la democratizarea luxului prin lansarea colecțiilor ready-to-wear.” – spune Kenzo Takada, despre colaborarea împreună cu AVON.

For Her.

Para suculentă și apetisantă în amestec cu magnolia efervescentă îți vor elibera energia pozitivă, iat notele de orez basmati îți lasă o atingere călduroasă pe piele.

For Him.

Aroma revigorantă de ceai verde mate, pudrată întâlnește prospețimea magnoliei într-o notă de vârf iar acordul de vetiver ca notă de bază adaugă bogăție și textură.

Noile arome create de unul dintre cei mai faimoși creatori de modă și parfumieri, Kenzo Takada sunt acum disponibile online, aici, pe AVON Space dar și în cele mai recente cataloage AVON. Fiecare zi e ca o pagină albă. Coloreaz-o așa cum vrei!

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW