Assamblage anunta prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK 22-27 septembrie 2020

Assamblage anunta prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK  22-27 septembrie 2020

Între 22 si 27 septembrie, Assamblage lansează prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK, cu ocazia aniversării a 10 ani de existență. O sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record 150 de designeri expozanți din întreaga lume. Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate.  

ROMANANIAN JEWELRY WEEK își propune să fie cel mai amplu eveniment din România dedicat bijuteriei contemporane și un punct de reper pe harta evenimentelor internaționale de profil. Peste 8 muzee, galerii și spații culturale din București vor face parte din harta Romanian Jewelry Week și vor găzdui pe întreaga perioadă creațiile artiștilor și designerilor români și internaționali. Evenimentul va prezenta colecțiile a peste 70 de designeri români și are ca invitați peste 80 de creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia.

Tradiția breslei bijutierilor, veche de sute de ani, dar uitată și pierdută în România pentru o lungă perioadă, este reinventată de către designeri și artiști și dezvaluită publicului din perspectiva artei contemporane. Am selectat designerii cu cele mai spectaculoase idei, concepte, forme, culori și tehnici, modalități de exprimare, pentru a-i dezvălui publicului larg din România.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și este cofinanțat de AFCN. Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/

Ne vedem la #romanianjewelryweek.

@romanianjewelryweek

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW