Airbnb, The Plum And More – How To Find The Perfect Getaway Places

Airbnb, The Plum And More – How To Find The Perfect Getaway Places

Acum câteva zile mă gândeam cum și cât de mult contează prezentul – chiar clipa asta. Ce faci în clipa asta? Ești pe drum, ești la muncă, ești acasă? Ce te poate bucura din ceea ce vezi? Fix pentru momentul ăsta, care va trece curând. Vor trece și păsările de pe cer, și soarele va apune, norii se vor metamorfoza, vântul și temperatura nu vor mai fi la fel. Nici ceea ce vezi, lumea e într-o continuă schimbare. Auzi zgomotul ăla din depărtare? Se contruiește ceva. Curând însă nu îl vei mai auzi. Poate azi, poate peste două luni. Prezentul și a fi prezent a te bucura de ceea ce vine în viața ta, fără a tine de un plan sau nu sunt două lucruri foarte importante. De aceea am decis de ceva vreme, că vreau să călătoresc mult, să stau în cele mai spectaculoase apartamente și să mă bucur maxim de moment. Călătoriile, vacanțele, city break-urile – cum vreți – sunt investiții sigure, în tine.

V-am spus că vă voi scrie despre câteva dintre locurile în care am stat de-a lungul timpului și care ne-au plăcut foarte mult. Pentru atmosferă, design, funcționalitate, pentru locație și mood. De aici a început și căutarea apartamentelor pentru câteva dintre excursiile noastre spre exemplu – câteva zile la Londra pentru un proiect cu Lee Cooper și un weekend la Roma pentru concertul cu Beyonce. Tot aici aș adăuga si zilele din Atena de dinainte să plecăm pe barca. Iata cum arata, la prima impresie cele trei locații. Atena. Roma. Londra. Vreau în primul rând un loc în care să ma simt bine, cel puțin la fel de bine ca acasă. Vreau wi-fi, terasă, culori neutre, poate un mood eclectic – dacă găsesc. În fine, vreau o atmosferă plăcută și știu cât de mult influențează un trip, locul în care stai pentru câteva zile. It sets the mood.

ATENA

ROMA

LONDRA

Două dintre cele trei locații de mai sus sunt de pe Airbnb – un site de rentals care se bazează pe sharing economy, iar a II-a, respectiv casa din Londra, cu bucătăria alba, de pe The Plum Guide. Iată câteva detalii despre fiecare site în parte și ce poți găsi acolo.

Airbnb, Inc. este o companie globală cu sediul în San Francisco. Membrii pot folosi serviciul pentru a găsi sau oferi cazare, sau experiențe în turism. Compania nu deține nici o listă de proprietăți imobiliare și nici nu găzduiește evenimente; însă primește comisioane din fiecare rezervare. History? La scurt timp după ce s-au mutat la San Francisco în octombrie 2007, colegii de cameră și foștii colegi de școală, Brian Chesky și Joe Gebbia, au realizat că nu-și pot permite chiria pentru apartamentul lor. Chesky și Gebbia au venit cu ideea de a pune o saltea gonflabilă în sufragerie și de a o transforma într-un Bed&Breakfast. Scopul la început a fost doar cel de “a face câțiva dolari”. În februarie 2008, Nathan Blecharczyk, fostul coleg de cameră al lui Chesky, s-a alăturat ca cel de-al treilea cofondator al noului proiect, pe care l-au numit AirBed & Breakfast. Restul e istorie.

Astăzi, toată lumea pare să fi auzit de Airbnb, toată lumea caută acea casă departe de casă perfectă (nr. home away from home), fie că vorbim de Londra, Paris, New York, L.A sau o experiență unică în inima junglei, într-o căsuță în copac, posibilitățile sunt endless. Și credeti-mă, oamenii pot fi creativi când vine vorba de bârlogul lor sau experiența pe care o pot oferi altora, din apartamentele, casele sau propunerile pentru petrecerea timpului liber, de pe Airbnb.

Aici găsești de toate, de la o cameră simplă, la case cu un view care-ți taie respirația, sau experiențe noi care “dau înapoi”. “Încercați ceva nou în timp ce susțineți o cauză. 100% din ceea ce plătiți este donat către organizații nonprofit” – fiind doar una dintre ofertele cu care airbnb ne atrage, nu doar ca destinație turistică ci și ca demers etic.

The Plum este un site pe care l-am descoperit in research-ul pe care îl făceam pentru un nou proiect Lee Cooper. Atât atunci când muncesc, cât și atunci când sunt în vacanță (see Atena, Roma) îmi place ca locul în care merg să fie o experiență unică. Pe The Plum Guide vei găsi cele mai luxuriante apartamente din Londra, Paris, Los Angeles, New York, Roma și Milano. Nu știu voi, dar eu, călătorind, mai mereu m-am trezit plimbându-mă pe vreo străduță, privind intrusiv în apartamentele alea cu tavan înalt, cu balcon la strada… Lumina aprinsă a vreunui candelabru sau ceva mă facea să-mi spun: “Vreau să fiu invizibilă să pot vedea toate apartamentele astea frumoase.” Pentru că fiecare oraș le are, știm asta. Ei bine apartamentele alea – acel 1% dintre apartamentele cool ale lumii – care sunt si de închiriat, sunt pe The Plum Guide. “Fiecare proprietate din The Plum Guide a fost testată și revizuită independent de criticii noștri de ospitalitate. Ca și Ghidul Michelin – dar pentru case.” Get it? Adică din 187,797 de case, doar 2845 sunt acceptate. Of course you do. Hai să vedem apartamentele.

Computer, London – The Easton Diamond.

LONDRA

Și de ce ne-a plăcut nouă? În primul rând faptul că este spațioasă, are o bucătărie aerisită, care se deschide spre o terasă cu grătar și un loc perfect pentru luat masa. I mean you can entertain! Și se află la doi pași de o stradă plină cu terase, baruri, restaurante, dacă vrei să mănânci ceva specific. Toată casa e de fapt un smart home, te poți conecta instant la sistemul de sunet sau apple TV, ai Netflix inclus – și muzica sună excelent. Toate detaliile de design o fac perfectă pentru o experiență luxury. De la cada din unul dintre dormitoare, la jacuzzi-ul de pe acoperis.

Acesta e genul de rental pe care îl vrei într-o escapadă de weekend. Mă rog, acesta, sau… apartamentul din Roma, La Grande Bellezza. Intră și tu pe The Plum Guide și sunt convinsă că o să te îndrăgostești iremediabil de cel puțin două-trei apartamente/case din orașele disponibile. More from London:

 ț

ROMA

Rome – La Grande Bellezza – unul dintre cele mai spațioase și mai superbe apartamente în care am stat. Ownerii erau desigur, artisti și asta se vede și doar din cele câteva fotografii pe care le-am făcut acolo. Apartamentul are un hol lung, un living room imens presărat cu carți și obiecte de artă. Bucătăria simplă și perfect echipată are pahare de ceramică ce imită paharele mici de plastic și paie din metal pentru cocktailuri. Won me on that. Apartamentul are două băi, una la master bedroom, alta de serviciu și o terasă unde poți lua masa, poți sta la plajă, sau pe poți relaxa after hours, cu un pahar de vin. Doar ești in Italia.

Am închiriat apartamentul pentru un weekend, eu veneam cu trenul de la Milano, spre Firenze pentru shooting-ul Luisaviaroma, apoi luam din nou trenul din Firenze până la Roma. El venea de la Cluj, cu aterizare în Roma. Ne-am întâlnit seara, la adresă. Am mers la concertul Beyonce și cred că experiența asta mi-a rămas așa cumva în minte și din cauza atmosferei din apartament. Acesta este situat într-o curte interioară fermecătore și silențioasă. Totul e jaw-dropping, încă de la intrare. E un loc care cu siguranță te va surpinde, trust me.

Incă un apartament găsit pe Airbnb, de data asta în Atena. Aveam nevoie de un apartament cu mai multe locuri de dormit – nr. peste șase la număr, pentru că stăteam acolo cu gașca preț de câteva zile, înainte să urcăm pe barcă. Yes, it was this trip, (click to open in a new tab). Am găsit o variantă în Plaka, un bedroom loft cu două dormitoare, living, bucătărie și terasă, foarte modern si spațios. Vezi despre ce vorbesc aici și când e available. Terasa e perfectă pentru seară (și fumători) iar dacă apartamentul este destul de spațios pentru șase persoane, îți închipui că pentru două cupluri sau o familie de trei-patru persoane poate fi perfect. A fost renovat în 2017, iar băieții sunt super de treabă, îți pot aranja chiar și o masină să te ia de la aeroport. Foarte buni ghizi, deasemenea. Ne-au lăsat o hartă cu tot ce ar trebui să vedem înainte de a ne urca pe barcă.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile în care noi ne-am simțit bine, am fost prezenți, am râs, ne-am gătit, am băut un vin și am uitat pentru câteva zile de casa noastră “de acasă”. Casele astea departe de casă au fost o experiență unică, acesta fiind si motivul pentru care am ales să vă scriu despre ele. Cine știe care dintre voi caută chiar în acest moment – măcar cu gândul, dacă nu cu privirea apartamentul ăla superb cu tavan înalt de prin știu-eu-ce-oraș. Există variante care sunt mai mult decât o cazare, o experiență. O amintire. Până la urmă pentru momentele astea trăim. Freeze a moment. Or a bottle*.

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW