A Sneak Peek Into the Mysterious Garden

A Sneak Peek Into the Mysterious Garden

Privind din antichitate și până în zilele noastre, Grădina a reprezentat un mic Paradis. Formal, este un loc de cele mai multe ori închis sau, mai bine spus, mărginit de ziduri sau de vegetație. Un loc în care, de când e lumea, copiii, odată cu plantele, au crescut și s-au jucat, au descoperit lumea sau în care oamenii mari și-au povestit viețile și secretele, au meditat, au petrecut și s-au veselit. De cele mai multe ori, Grădina este un loc al bucuriei, al meditației, al regăsirii cu natura la tine acasă. Japonezii numesc aceste locuri necesare sufletului “grădini de buzunar”. Ei se mulțumesc sa aibă lângă casă chiar și un petic de gradină de 1m-2m pătrați. Restul metrilor pătrați îi poartă în suflet.


“Mysterious garden” din noua colecție de porțelanuri simbolizează “grădina” din interior, grădina mărginită de noi înșine. Este un “Hortus Conclusus” ca Paradis al sufletului nostru, cu o imagistică suprarealistă tipică visărilor mele plastice.   

Cu toții avem nevoie de o grădină a noastră. Fie ca este imaginară, purtată in suflet, fie ca o deținem fizic. Este sursa la care avem nevoie să ne conectăm mereu. 

De 15 ani, în atelierul ”Wagner Arte Frumoase și Povești”, s-a prelungit anul calendaristic cu un anotimp în plus, respectiv sărbătorile de iarnă. 

Așa că și în 2020, Ana Wagner si artiștii atelierului continuă tradiția, lansand noi colectii pentru a bucura publicul cu ajutorul porțelanurilor care conțin atât decorațiuni specifice Crăciunului (clopoței, globuri, suporturi de lumanare), cât și seturi ”art de la table” (pentru servirea mesei, a ceaiului și a cafelei).

Cei care vor alege să achiziționeze obiectele atelierului Wagner, vor observa notele speciale date de dantelării complicate executate cu precizie milimetrica prin pictura manuala cu aur și se vor delecta cu simplitatea bine studiată și pregătită îndelung. Motivele grafice sunt variate, de la barocul bine temperat la art nouveau-ul reinterpretat, toate încadrate în stilul elegant și rafinat care a consacrat Casa ”Wagner Arte Frumoase și Povești.”

0

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW