10 lucruri despre prima mea săptămâna în Milano cu Istituto Marangoni

10 lucruri despre prima mea săptămâna în Milano cu Istituto Marangoni

Anul acesta am decis să îmi petrec o parte din vară făcând ceva pentru mine. Dincolo de lucrurile pe care le fac, desigur, zi de zi, legate de blog, vlog, social media, de INFSD și office-ul din Cluj, dincolo de noile proiecte, simțeam nevoia unei noi experiențe, ceva care să mă ajute să evoluez, să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă, așa că am decis să urmez un Short Summer Course la Istituto Marangoni. Îmi doream de mult timp să fac asta – cel puțin de cand am vizitat pentru prima oară campusul lor din Londra, cu Shay. Mi-a plăcut mult ce-am văzut acolo – cum arăta școala, cum se desfășoară cursurile, faptul că aveam perspectiva unei școli în domeniul modei și experiența de a trăi singură pentru câteva săptămâni, într-o altă țară. Știți deja faptul că eu călătoresc foarte mult cu proiectele mele – Londra, Paris,  Barcelona, Milano, New York – ce-i drept, la Londra am fost tot mai des în ultima perioadă… însă experiența asta de a trăi singură într-o altă țară – experiență pe care mulți dintre colegii mei de liceu, spre exemplu, au avut-o atunci când s-au mutat în Anglia sau Irlanda la facultate, e una specială. Te ajută să evoluezi din toate punctele de vedere, te ajută să te descurci singur indiferent de situație și să crești. 

Chiar dacă la prima vedere ai fi spus că ar fi trebuit să aleg varianta clasică de curs – Fashion Business and Fashion Blogging, am decis să merg pe un nume poate nu atât de sonor – nici atât de cunoscut pentru mine și anume cursul de Trend Forcasting, care este și un curs nou în programa lor de vară. Aveți mai jos o listă cu toate cursurile scurte si orașele în care acestea se desfășoară, pentru că avem multe opțiuni când vine vorba de Istituto Marangoni – Milano, Londra, Paris, Florența, Miami, Mumbai, Shenzhen și Shanghai. Cursurile de vară sunt în jur de 4-5000 euro, însă prețul diferă în funcție de cursul ales, dacă vrei să îți asigure ei cazare și așa mai departe. Pentru mai multe informații vă recomand să mergeți la centrul lor de info din București sau să îi contactați online, aici. Toate cursurile sunt disponibile în limba italiană și engleză aici, în Milano. Având în vedere că în grupa noastră toată lumea vorbește engleză, predarea e în engleză. Also good to follow @istitutomarangoni.ro 

Prima săptămână petrecută la Milano a venit cu ups and downs, cum era de așteptat. Eram foarte încântată de faptul că mă mut aici. Înainte să plec de la Cluj ne-am mutat în casa nouă. Mi-am dorit mult să stau acolo măcar doua-trei zile înainte să plec, pentru că e un loc foarte relaxant. Ziua sau mai bine spus dimineața plecării – pentru că am plecat duminică pe la ora 5 dimineața spre aeroport, m-a prins cum nu se putea mai rău, adică după nunta unei prietene, nuntă de la care a trebuit să plec mai devreme, nuntă la care am stat stresată pentru că mă tot uitam la Raul și mă gândeam cât de mult o să-mi lipsească săptămânile astea (încă nu știam că aveam să mă întoc acasă în weekend pentru Gala UAD). Am fost stresată, supărată, fericită în același timp că vin la acest curs, că încep o nouă etapă în tot ce înseamă traseul meu în blogging, modă… stressed depressed but well dressed. Ah – și parcă puțin bipolară, așa, după cum veți vedea în primul episod de vlog – despre săptămâna unu. Ba râd, ba plâng.

 

 

Încă din primele zile de curs am primit foarte multe informații noi. Orarul e mai liber lunea și vinerea, iar marți-miercuri-joi, e potop. Toate cursurile – clasele – cum vreți să le spunem durează două ore și treizeci de minute. Din nou, nu mă așteptam la asta însă profesorii sunt foarte ok și de cele mai multe ori vor cere chiar ei pauza de cafea după o oră jumate’ deci nu e atât de solicitant pe moment. Când ajungeam acasă însă, eram atât de obosită că de cele mai multe ori nici nu mai puteam face nimic altceva decât să dorm și a doua zi să o iau de la capăt. Atunci când orele încep la opt treizeci, trebuie să te trezești la șapte ca să ajungi cu metroul – și nu, nu mă plâng în nici un fel, însă nu sunt o persoană matinală. As in… deloc.

La programul cursurilor s-au adăugat și campaniile pe care le avem în derulare, zeci de mesaje pe whatsapp legate de INFSD, de restocks, de faptul că urma să avem acest pop-up store în cadrul festivalului Neversea și tot așa. Dacă la început aveam impresia că voi avea timp liber – că măcar nu mai am de mers la evenimente și că o să mă plimb infinit prin orașul ăsta frumos, nu a fost cazul. Am încercat, desigur și pe cât posibil, să mă bucur de Milano, de pastele lor delicioase, de câte o terasă cu view, de serile calde de vară. Prima săptămână vine cu 10 lucruri pe care le-am învățat aici, dar și cu un prim episod de vlog din seria de Fashion.

 1. Dolce far niente – e o fucking regulă. Italienii știu cum să trăiască. Inclusiv lunea, de la 13:30 la 16:00 magazinele sunt închise. A trebuit să mă obișnuiesc și eu cu regula asta încă din prima zi.
 2. Sistemul de predare de aici e foarte diferit de cel din țară. Profesorii sunt în general foarte deschiși și au o abordare mult mai friendly. Se studiază lucruri care (în sfârșit) mă interesează cu adevărat.
 3. FaceTime is a life saver. Pană te apuci de plâns.
 4. Foloseste-ți timpul liber din weekend-uri cât mai bine – ia un tren, pleacă la Roma, pleacă la Como, mergi până la Firenze. Nu o să regreți.
 5. Ai mare grijă la geantă – pe stradă, în metrou, peste tot. S-ar putea să rămâi fără bani. Și carduri. Dar și fără cheile de la casă.
 6. Foodora este un soi de Hip Menu prin care îți poți comanda mâncare acasă. Cineva de pe Instagram mi-a recomandat aplicația asta și am avut plăcuta surpriză să aflu că mâncarea e livrată în mai puțin de douăzeci de minute, fără prea multe detalii, exact la ușa care trebuie.
 7. Google Maps și Siri sunt cei mai buni prieteni ai mei.
 8. Diferența de fus orar nu e cel mai bun prieten al meu. Carmen e în Canada – ceea ce înseamnă că atunci când mă trezesc eu, ea încă doarme și când la mine e ora 14:00, la ea e abia opt dimineața.
 9. Mare atenție la apartamentele de tip studio care sunt de fapt pozate cu obiectiv super-wide (te-ai aștepta să mă prind de treaba asta) și drept urmare balconul pare terasă. Nu are rost să-ți iei coarda de sărit cu tine. Sau are, dar ieși în curte! Life is life.
 10. Trenul și metroul sunt cele mai bune mijloace de transport in Italia. Ajungi din Milano, cu trenul, la Florența într-o oră și patruzeci de minute. Dacă vrei să ajungi la Roma, mai faci cam o oră jumate’. Dacă ești în întârziere, uită de uber, au doar black cab, executive, e super-scump. Descarcă IT Taxi pentru preturi mai mici. Poți plăti și cu cardul.

Acestea fiind spuse, eu vă las mai jos primul episod din seria celor trei, revin pe parcurs cu mai multe informații despre cursuri, aștept și întrebările voastre în acest sens. Press play & enjoy! Pentru mai multe informații despre cursuri și Istituto Marangoni, click aici sau vizitează centrul lor de informare din București – pe strada Toamnei 120.

2+

Alatura-te conversatiei

Raspunde

*Fill in your details below or click an icon to log in

 • Ewa Macherowska, 11 iulie 2018 at 16:06

  Great pics as always! 🙂

  0
 • Mirela, 12 iulie 2018 at 8:11

  Omg , am trait in Italia 7 ani de zile nu in Milano, ci in Verona dar am vizitat Milano in fiecare an…si daaa,ai mare dreptate la tot ce spui ?. Viata ii altfel in Italia…oamenii,atmosfera …totul ii altfel. Astept un articol despre ce ai invatat si ce ti s-a parut cel mai interesant la cursul pe care-l faci. Editare,blog etc. Imi doresc sa ma axez pe acest plan. Te pup! Multa bafta in continuare!!!!.

  0
 • Alexa, 18 iulie 2018 at 13:57

  ce frumoasa e Italia!

  0

ABONARE

MY PLAYLIST

ON REPEAT RIGHT NOW